PURMEREND - Rijkswaterstaat start begin april met grootschalige werkzaamheden aan de brug op de A7 over het Noord-Hollands Kanaal bij Purmerend. Tot en met augustus 2024 veroorzaakt dit hinder en fors extra reistijd voor verkeer rondom Purmerend.

De bussen van MeerPlus rijden daarom met ingang van 8 april een aangepaste dienstregeling op doordeweekse dagen. Het openbaarvervoerbedrijf is genoodzaakt tot deze maatregel om vertraging te beperken en zoveel mogelijk overlast voor de reizigers te voorkomen.

Door de werkzaamheden wordt voor al het verkeer forse verkeersdrukte en extra reistijd verwacht. MeerPlus houdt in de nieuwe dienstregeling dan ook rekening met langere reistijden voor de buslijnen die tussen Amsterdam Noord en Waterland rijden. Dit betekent dat er extra rijtijd is toegevoegd en sommige buslijnen rijden minder vaak. MeerPlus hoopt met deze aanpassingen in de dienstregeling de overlast voor haar reizigers te beperken.

Kaj Mook concessiemanager EBS: “Hoewel we onze dienstregeling moeten aanpassen en soms minder vaak kunnen rijden, verwachten we dat we al onze reizigers naar hun bestemming kunnen brengen.

Maar er zullen momenten zijn waarop verkeersopstoppingen al het verkeer vertragen en dus ook onze bussen. We hopen dan ook op begrip van onze reizigers voor deze situatie. “

MeerPlus adviseert reizigers om rekening te houden met langere reistijden en indien mogelijk buiten de spits te reizen. Ook is het raadzaam om voor vertrek de MeerPlus app of de reisplanner te raadplegen.

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op de website meerplus.nl.