PURMEREND/VOLENDAM - Bibliotheek Waterland heeft op 1 juni 2022 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen voor haar taal- en activiteiten aanbod. Dit certificaat is uitgereikt door de certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.


Bibliotheek Waterland scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Bibliotheek Waterland de bevestiging gekregen dat met haar NL plein, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan.

De Bibliotheek Waterland is erg blij met de uitslag. Directeur Norbert van Halderen: “De certificering van het NL plein is een mooie waardering voor het werk dat in de afgelopen jaren door de medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Waterland is verzet. Samen met onze partners vervullen we een bijzondere plek in de regio. Ik geniet ervan om elke dag weer de taalvragers en vrijwilligers enthousiast aan het werk te zien in onze vestigingen en op de schoollocaties waar onze oudercafés draaien. Het is dankzij de inzet van de gemeenten in de regio dat we dit resultaat hebben kunnen neerzetten."

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Het certificaat is voor 4 jaar geldig.