LANDSMEER - Een taalrijke omgeving heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van jonge kinderen. Voorlezen vanaf de babyleeftijd stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verhoogt de concentratie. Maar ook met spelletjes, liedjes en beweging kun je spelenderwijs kinderen helpen een grotere woordenschat op te bouwen. Dit najaar organiseert de Bibliotheek Landsmeer samen met EigenWijsjes Landsmeer maandelijks gezellige bijeenkomsten voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar.

Alieke Keizer-Schaap is kindercoach, kinderyoga docent en zij organiseert theatervoorstellingen voor kinderen in Landsmeer. Alieke heeft samen met de Bibliotheek educatieve programma’s ontwikkeld voor twee leeftijdscategorieën. Baby&dreumes Soos voor de allerjongsten (0-2 jaar) en Prentenboek&yoga voor peuter, kleuters en wat ouder (3-6 jaar). Beide activiteiten vinden maandelijks plaats in de Bibliotheek aan de Calkoenstraat in Landsmeer en zijn vrij toegankelijk voor (groot)ouders en kinderen.

De eerstvolgende Babysoos in Landsmeer is op zaterdag 3 november van 11.00 – 12.00 uur (iedere 1 e zaterdag van de maand. De Prentenboekenyoga deze maand is op zaterdag 17 november van 11.00 – 12.00 uur (iedere 3 e zaterdag van de maand). De toegang is vrij!

Bibliotheek is gevestigd aan de Calkoenstraat 27 Landsmeer (bij het Dorpshuis)

Ouders kunnen zich aanmelden voor de BoekStart nieuwsbrief van Bibliotheek Waterland. Hierin krijg je maandelijks een overzicht van activiteiten in de Bibliotheek. Maar ook leuke voorleestips en trucs voor een taalrijke omgeving van kinderen onder de 4 jaar. Kijk op www.bibliotheekwaterland.nl/Boekstart om aan te melden voor de nieuwsbrief.