PURMEREND – Maandag 12 november wordt in de kleine zaal van theater De Purmaryn voor de derde keer dit jaar de ondernemerstalkshow NV Purmerend gehouden. Dat gebeurt op initiatief van de Purmerendse Regio Ondernemers (PRO) en het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland. Tijdens de NV Purmerend wordt het ondernemen in stad en streek belicht. Gasten zijn onder anderen Rona Uitenthuis (veeehoudster, Beemster Beleving, voorzitter LTO Noord-Holland), directeur Nico Molenaar van Sligro Purmerend, de ondernemende broers Bram en Meindert Engberts, Cees Baerts die al ondernemend zijn laaggeletterdheid overwon en Robert Kuiper en Martijn ten Kleij van Het DM Bureau. Ook van de partij: Thierry van der Weide die komt vertellen over Purmerend Werkt op 27 januari 2019 in Purmerend.

De NV Purmerend is gratis toegankelijk. Na een inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld. De interviews worden gedaan door Jaap Sluis en Rosalie Smit. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via info@nvpurmerend.nl onder vermelding van een bedrijfs- of organisatienaam en het aantal bezoekers. Zij zijn vanaf 16.30 uur welkom in de Purmaryn.

De NV-redactie richt zich in de programmering op alle gemeentedelen en alle branches en kiest voor zo veel mogelijk variatie. Mannen, vrouwen, starters, eenpitters, eigen baas, loondienst, enz. Uiteraard valt aan gebaande paden en bekende gezichten niet te ontkomen. Maar de uitdaging ligt vooral in het belichten van verborgen kracht en kansen en het waar mogelijk tot stand brengen van interessante dwarsverbanden. Met het oog op de gewenste vaart en variatie worden veel verschillende onderdelen geprogrammeerd. Langere gesprekken, snelle interviews en speciale rubrieken wisselen elkaar in oog tempo af. Ook is er ruimte voor korte video’s en muziek.

De NV Purmerend gebruikt inhoud als bindmiddel en biedt behalve het bedrijfsleven ook bestuurders, ambtenaren en onderwijsmensen een podium. Maar als zij aanschuiven is het altijd in relatie tot de economie van stad & streek en samen met ondernemers. De NV Purmerend is géén businessclub, netwerkorganisatie of belangenbehartiger, maar een ongebonden podium waar ondernemers en anderen die ondernemend van geest zijn elkaar kunnen treffen.

De NV Purmerend is mogelijk geworden dankzij de ondersteuning van onder meer theater De Purmaryn, kringloopwinkel Noppes, Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland, de gemeente Purmerend, Stichting Purmerend 2000 Plus en de Rabobank Waterland en Omstreken. De borrel na afloop van de NV Purmerend wordt op 12 november aangeboden door Sligro Purmerend.