PURMEREND - Het Purmerends Museum verzamelt sinds het begin van de Coronatijd foto’s gemaakt door inwoners uit de stad en regio, waarin de persoonlijke ervaring op de aanpassingen in het dagelijks leven te zien zijn. Ook in het onderwijs vonden noodgedwongen grote veranderingen plaats. Thuis werken werd van de ene op de andere dag de norm. Op de Purmerendse Nelson Mandela school werd de kijk van leerlingen op Corona op een creatieve manier verwerkt. De resultaten worden nu online getoond op de website van het museum.

Kunst en kunstvakken staan op de Nelson Mandela school hoog aangeschreven. Tijdens de Coronacrisis konden de leerlingen niet naar school en moesten dus thuiswerken. Maar hoe ga je thuis creatief zijn als er bijna geen materiaal voorhanden is?

Olleke Claessens, docent CKV, liet de leerlingen nadenken over: "wat is thuis, wat is jouw omgeving en hoe ga je als leerlingen met elkaar om?" "Doe de koelkast open en teken een blikje, trek je schoen uit, zet die voor je neus en maak een stilleven, kijk uit het raam, geef je oma een mooie tekening waar ze gewoon blij van wordt én teken je gevoel naar aanleiding van Corona". Met weinig middelen thuis, veel improviseren en samenwerken in een chat, resulteerde dit in prachtige en ontroerende ’Corona kunst’.

Vanaf nu zijn de resultaten in een online-expositie te zien op: www.purmerendsmuseum.nl/Tijdelijke-exposities