PURMEREND - Vrijdag 13 mei is er een gratis toegankelijk evenement over fietsen voor zestigplussers. Op het terrein van de IJs en Inline-Skateclub in Purmerend is er veel te zien en ontdekken over het fietsen op oudere leeftijd en over verschillende soorten fietsen. Samen met partners De Jongh Fietsspecialist, Oorwerk, Fysiotherapeuten voor Purmerend, loket WMO van de gemeente Purmerend, Medipoint en IJs- en Inline Skateclub Purmerend is er voor zestigplussers een actief en informatief programma samengesteld.

Op latere leeftijd betekent een gevoel van verkeersonveiligheid te vaak dat mensen voor altijd van hun fiets afstappen. Wie verantwoord blijft fietsen, komt zelfstandig nog eens ergens en fietsen met anderen is ook samen plezier hebben. Een overzicht van het aanbod activiteiten en informatie staat op de website van Spurd.
presentaties en demonstraties

Er zijn verschillende vaardigheden nodig om verantwoord tot op hoge leeftijd te kunnen blijven fietsen. Tijdens het Doortrappen FietsEvent geven verschillende organisaties doorlopend presentaties en demonstraties. Tips om zo lang mogelijk verantwoord en veilig te kunnen blijven fietsen ontbreken niet. Er is onder meer een quick scan fietsvaardigheid voor een aantal handige tips.

gratis fietsspiegel
Er zijn voor bezoekers vele tientallen gratis fietsspiegels beschikbaar. Zolang de voorraad strekt zijn die verkrijgbaar inclusief gratis montage. Een fietsspiegel is zeker voor oudere fietsers een belangrijke factor voor verantwoord fietsen en vergroot het zelfvertrouwen als verkeersdeelnemer. Er is een uitdagend fietsparcours op het terrein om de behendigheid te testen. De bezoekers krijgen tips hoe het beste om te gaan in bepaalde situaties of met obstakels. Ook zijn de nieuwste elektrische fietsmodellen en fietsaccessoires te zien. Fietsen zijn er in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld met een lage instap of in een andere stabiele uitvoering.

de plek

Het terrein van de IJs en Inline-Skateclub Purmerend (Trimpad 10 in Wheermolen) is voor het Spurd Doortrappen FietsEvent open vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur. Doorlopend zijn er activiteiten en kan men vragen stellen en informatie ophalen. Voor rustmomenten en ontmoeting is er koffie en thee te koop.