PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant start het nieuwe jaar weer met een echte Open Dag! Op zondag 8 januari, van 13.00 tot 16.00 uur, staan de deuren, figuurlijk, wagenwijd open voor iedereen die meer wil weten over de cursussen en workshops bij Wherelant. Je kunt op een ongedwongen manier kennis maken met de cursussen én de docenten, zelf aan de slag gaan in een van de ateliers en al je vragen stellen.


Iedereen is van harte welkom en alle activiteiten zijn gratis. Laat je vooral verrassen door wat je onderweg tegenkomt. Ook voor kinderen is er van alles te doen! Natuurlijk kun je je ter plekke direct inschrijven voor een van de cursussen of workshops die starten vanaf half januari.

Ontdek jij je nieuwe passie?
Voor die mensen die het nieuwe jaar creatief willen beginnen of een artistieke techniek onder de knie willen krijgen is deze Open Dag een must. Verspreid over diverse ateliers geven docenten uitleg over hun cursus of workshop en de passie voor hun vak. Je kunt werk bekijken (en soms zelfs kopen) en praten met cursisten die je zijn voorgegaan. De bar in de foyer is open voor iedereen.

Voor echt iedereen
Beeldende kunst, fotografie, vormgeving, theater, dans of schrijfkunst. Daag jezelf uit om, onder begeleiding van professionele docenten, je talent te ontdekken én te ontwikkelen. Plezier staat voorop! Van beginner tot vergevorderd, van jong tot oud, met of zonder beperking. In het uitgebreide aanbod van bijna honderd cursussen en workshops vind je zeker iets dat bij jou past. En met programma's en projecten voor speciale groepen zorgen wij ervoor dat iedereen mee kan doen.

Naast de vele teken-, schilder- en beeldhouwcursussen is er nog veel meer! Je kunt bijvoorbeeld ook (leren) etsen, edelsmeden, werken met glas, je eigen huis (re)stylen of je tuin ontwerpen. Ook zijn er boeiende cursussen kunstgeschiedenis over specifieke thema’s, kunststromingen of kunstenaars. Speciaal voor kinderen is er tekenen, striptekenen en de KinderkunstAcademie. De allerkleinsten kunnen zich uitleven tijdens Kleuterkunst. Het complete aanbod en de diverse startdata vind je de op de website. Per cursus is er een apart inschrijfformulier. Wacht niet te lang met inschrijven, want er is per cursus een beperkt aantal cursusplaatsen beschikbaar.

Praktische informatie
Je vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor fiets en auto. Liever online? www.wherelant.nl of mail naar info@wherelant.nl