PURMEREND - Als je in groep 8 zit, of je hebt een kind dat in groep 8 zit, sta je voor een belangrijke beslissing. Welke middelbare school wordt het volgend schooljaar? Als je op een open dag in een school rondloopt, kan je sfeer proeven om samen met je kind te kijken of die school bij je kind past. Nu we in een lockdown zitten, kan dat nog niet. Gelukkig kan je bij de scholen van de Purmerendse ScholenGroep ook online, vanaf je telefoon of laptop, rondkijken op de Online Open Dagen. Daarnaast organiseren de scholen ook activiteiten waarbij je de school toch in het echt kunt zien. Wel met de nodige maatregelen natuurlijk.


Bekijk heel veel filmpjes en leer de school kennen

Op de websites van de scholen kun je de Online Open Dag nu al bekijken. Waar en wanneer je wilt. Kijk rond, leer de school kennen, bekijk heel veel filmpjes en stel je vragen. Ook zijn er (onder voorbehoud van nieuwe maatregelen) meeloopdagen en rondleidingen. Dit gebeurt in kleine groepjes en in tijdssloten. Met anderhalve meter afstand en een mondkapje op. Het is wel nodig om je aan te melden voor deze activiteiten. Dat kan via de websites van de scholen. De Purmerendse ScholenGroep heeft zeven scholen:

9 feb. Open Huis SG. W.J. Bladergroen

SG W.J. Bladergroen biedt praktijkonderwijs, VMBO met leerwegondersteuning en de Internationale Schakelklas. Op 9 februari is er op de school een Open Huis waarbij een kind met de ouders/verzorgers een rondleiding krijgt met leuke opdrachten. Er is op 1 maart ook nog een meeloopdag, alleen voor de kinderen. Tijdens deze middag maken de kinderen kennis met zowel lessen van het praktijkonderwijs als de lessen van de vmbo-afdeling. De middag begint om 12:00 uur en duurt tot 14:30 uur. Vergeet niet om hiervoor vrij te vragen op je eigen basisschool! Ga naar www.bladergroen.psg.nl voor meer informatie en om je aan te melden.

15 feb Open Huis SG Gerrit Rietveld

Op SG Gerrit Rietveld leer je door te doen. We bieden de volgende opleidingen: VMBO basis, -kader en -gemengde leerweg. Tijdens ons Open Huis kun je onze school echt beleven. Wat er precies te beleven valt, blijft nog even een verrassing. We sturen je een week voor het open huis per e-mail meer informatie. Het is belangrijk om je nu alvast aan te melden voor een tijdslot. Een persoonlijke rondleiding op een tijdstip dat jou uitkomt kan ook. Mail of bel naar groep8rietveld@psg.nl, 0299 435579 om een afspraak in te plannen. Dan nemen we binnen een week contact op voor het maken van een afspraak. Je kunt je ook nog opgeven voor een meeloopdag op woensdag 19 januari en woensdag 2 februari. Kijk op www.rietveld.psg.nl.

1 en 2 feb Open Huis SG Nelson Mandela

SG Nelson Mandela is een openbare Daltonschool voor VMBO theoretische leerweg (mavo) en mavo/havo leerjaar 1. Op 1 en 2 februari verwelkomen we je het liefst in onze school maar als de situatie het niet toelaat zullen we via een live event onze school interactief laten zien. Ga naar de website en vul een formulier in om je e-mailadres door te geven, zodat wij je van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte kunnen houden. De meeloopdagen zijn helaas al vol. Gelukkig bieden we ook nog andere mogelijkheden aan om met ons kennis te komen maken. Je kunt bij ons samen met je kind door een van onze leerlingambassadeurs rondgeleid worden. Ga naar www.mandela.psg.nl voor meer informatie en het invullen van uw gegevens.

15 feb Open Huis SG Antoni Gaudí

SG Antoni Gaudí is een school voor interconfessioneel mavo-onderwijs; VMBO theoretische leerweg (mavo) en mavo/havo leerjaar 1. Je kunt je aanmelden op onze website voor een korte rondleiding op 15 februari om de school van binnen te bekijken. Tijdens de rondleiding word je welkom geheten door een docent of teamleider die je vervolgens meeneemt door de school. De rondleiding zal ongeveer 15 minuten duren. Het is tijdens de rondleiding natuurlijk mogelijk om vragen te stellen. Als de coronamaatregelen strenger worden, zullen we overgaan op een online Open Huis. Houd daarom goed onze website in de gaten voor de laatste updates. Er zijn meeloopdagen op 27 januari en 9 februari. Je kunt je kind hiervoor aanmelden via onze agenda op de website. Hou onze website in de gaten voor eventuele wijzigingen. Of stuur een mail naar meeloopgaudi@psg.nl om op de hoogte gehouden te worden over de meeloopdagen. www.gaudi.psg.nl.

1 en 2 feb Open Huis Da Vinci College

Op het Da Vinci College kun je havo/atheneum, atheneum, (beide ook tweetalig) en Technasium volgen. Op dinsdag 1 en woensdag 2 februari organiseren wij ons Open Huis. Zolang de maatregelen het toelaten willen wij zowel een fysiek Open Huis als een livestream organiseren waarbij alle leerlingen uit groep 8 en hun ouders/verzorgers een goede indruk kunnen krijgen van onze school. Meld je van tevoren aan op onze website voor het fysieke gedeelte op school. Doe dat bij voorkeur uiterlijk 25 januari. De livestream is na het fysieke gedeelte en kun je thuis samen bekijken op onze website. De meeloopdagen zijn helaas al vol. www.davinci.psg.nl.

1 en 2 feb Open Huis Open Huis Jan van Egmond Lyceum

Het Jan van Egmond Lyceum biedt havo, vwo (atheneum en gymnasium) en Technasium. Tijdens het Open Huis kun je je aanmelden op onze website voor een rondleiding in de school in de late middag/begin van de avond. Ze kun je de lokalen en de extra’s van onze school zien. Daarna is er voor iedereen een livestream die vanuit huis te volgen is. Je kunt dan lessen volgen, vragen stellen aan leerlingen en docenten of de schoolleiding even aan de tand voelen. Er zal ook een razende reporter zijn die de lokalen en medewerkers kort zal belichten. Deze livestream is het beste te volgen op de computer of laptop. De link naar de livestream wordt gepubliceerd op onze website. Daarnaast is het mogelijk om je als ouder met maximaal één kind in te schrijven voor een korte rondleiding door de school. www.janvanegmond.psg.nl.

7, 8 en 10 feb Open Huis Vita College

Het Vita College is er voor 10-14 onderwijs. Voor kinderen van 10-14 jaar die op hun eigen moment kiezen voor een niveau in het middelbaar onderwijs. Op 7,8 en 10 februari 2022, van 15.30 tot 18.30 uur, ontvangen we jou en je kind graag op onze school om je meer te vertellen over dit bijzondere onderwijs. Om niet te veel bezoekers gelijktijdig in onze ruimte te ontvangen is aanmelden nodig. Dit gaat met tijdsloten. We laten onze school zien en er is ruimte om vragen te stellen. Je kunt jullie aanmelden op onze website. www.vitacollege.nl.