PURMEREND - Het Purmerends Museum doet ook dit jaar weer mee met de Open Monumentendagen. Twee dagen lang zijn er verschillende activiteiten in het museum en de toegang is gratis.

Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar Inclusief Erfgoed. Inclusie verwijst naar het creëren van een gastvrije, open ervaring waar iedereen gelijkwaardig aan kan deelnemen. Op 1 januari 2022 worden Purmerend en de Beemster één gemeente. Stedelijke ontwikkeling versus Werelderfgoed. Dat is voor de een een positieve ervaring en voor de ander een waar met zorg naar gekeken wordt. Op een plattegrond van de nieuwe gemeente Purmerend kunt u aangeven in welke wijk u nu woont en hoe u tegen de fusie aankijkt.

Proeverij: Er wordt heel wat lekkers gemaakt in Purmerend en de Beemster. Kom tijdens de Open Monumentendagen een stukje Beemsterkaas proeven of appelsap uit de Beemster, de echte Purmerendse Ursula Cloostercoeck of een stukje Purmerendse chocola.

Kikkers voor Kinderen: Zowel in Purmerend als de Beemster horen we in het voorjaar gelukkig nog steeds het gekwaak van kikkers. In het museum zijn tijdens de Open Monumentendagen ook kikkers te zien. Speciaal voor kinderen is er een route om de kikkers te bekijken en natuurlijk ga je daarna zelf een kikker maken. Zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur.

Optreden: Houtblazersensemble Crescendo: Op zondag 12 september speelt tussen 13.00 uur en 15.00 uur het Houtblazers Ensemble van Harmonie Crescendo in het museum. Het ensemble speelt “van Bach tot Brel”, een divers programma uit een breed muziekpalet zonder onderscheid naar genre, tijdvak of culturele herkomst en probeert daarmee aan te sluiten op het thema “Diversiteit en Inclusiviteit” van deze Open Monumentendagen. Rita Dorenbos – fluit, Mariam Fakhri – hobo, Marit van Veen en klarinet, Karin Bleckkingh – fagot.

Laatste kans: Het weekend van de Open Monumentendagen is tevens het één na laatste weekeinde om de tijdelijke exposities Keramiek uit de Rijkscollectie. Vier decennia BKR - 1949-1987 en Schoolplaten van J. Muusses te bekijken. Beide te zien t/m 19 september.

Het Purmerends Museum is zaterdag 11 september open tussen 11.00-16.00 uur en zondag 12 september tussen 12.00-16.00 uur. Toegang gratis.


Zie voor het volledige programma in Purmerend: openmonumentendag.nl/comite/purmerend