PURMEREND - Op 10 en 11 september is het in heel Nederland weer Open Monumentendag. Het landelijk thema dit jaar is 'Duurzaam duurt het langst'. Aan de balie van het Purmerends Museum kunt u niet alleen het programma van Purmerend en de Beemster ophalen, maar in het museum zelf zijn ook tal van activiteiten te doen voor jong en oud.

Onder leiding van de Archeologische Werkgroep Purmerend kunnen kinderen in een workshop leren hoe je als ‘archeoloog’ van opgegraven scherven weer een voorwerp maakt. Zo leer je meer over de geschiedenis van Purmerend en hoe de mensen hier geleefd hebben.

Maar scherven kun je ook hergebruiken om er een kunstwerk voor aan de muur mee te maken.

In de nieuwe tentoonstelling Old Love krijgen paarden een plaats. Maak hier een fotolijst van een hoefijzer of borduur een prachtig paard op een kaart.
Trek in een hapje en drankje, kom dan even langs in de bloemententoonstelling Etude de la Plante waar een theeproeverij is .

Op zaterdag, om 14.00 uur geeft Ber de Lange een lezing over herbestemming en hergebruik van monumenten in Purmerend. Tijdens de presentatie laat hij heel veel afbeeldingen zien uit zijn enorme fotocollectie. Een feest van herkenning!

Op zaterdag is het museum geopend tussen 10.00-17.00 uur en op zondag tussen 12.00-16.00 uur. Op beide dagen is het museum gratis te bezoeken.