PURMEREND - Om de parkeercapaciteit in het centrum van Purmerend nog voor de aankomende feestdagen te verbeteren worden sinds medio oktober herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de Q-Park Eggert parkeergarage. Door een voorspoedig verloop van de werkzaamheden is de verwachting dat de 3e verdieping met 125 extra parkeerplaatsen nog voor december weer opengesteld kan worden.


Nachtelijke werkzaamheden succesvol afgerond
De afgelopen 2 weken zijn er sloop- en hijswerkzaamheden uitgevoerd om de hellingbanen van de 3e naar de 4e verdieping en een deel van het 4e parkeerdek te verwijderen. Deze werkzaamheden zijn sneller dan gepland verlopen en sinds vrijdag 30 oktober zijn alle benodigde vloerplaten verwijderd en afgevoerd. De verwijderde vloerplaten van de Eggert garage worden op een project elders hergebruikt als nieuwe vloerplaten.

Hiermee zijn de nachtelijke werkzaamheden aan de parkeergarage afgerond en de overige werkzaamheden vinden dan ook enkel overdag plaats.

Komende 2 weken: staalconstructie demonteren
Vanaf volgende week wordt de vrijgekomen staalconstructie gedemonteerd en verwijderd en het streven is om de herstelwerkzaamheden medio november gereed te hebben. Vervolgens wordt in overleg met de gemeente, een constructeur en eigenaar Wereldhave bepaald wanneer de 3e verdieping van de parkeergarage weer opengesteld kan worden voor auto’s en publiek. Naar verwachting kan deze verdieping in november nog geopend worden.

Parkeergarage weer 24 uur per dag open
Sinds het afronden van de nachtelijke werkzaamheden zijn de eerste twee verdiepingen van de parkeergarage weer 24 uur per dag open voor in- en uitrijden. Het laatste nieuws over de werkzaamheden is te volgen via de website van het Eggert Center ( www.eggertwinkelcentrum.nl).