PURMEREND - Daan van Marle (16) stond in 2018 als jongste DJ ooit tussen de grote der aarde te draaien op het ISY Music Festival in China. Dit optreden zorgde voor behoorlijk wat media-aandacht en bracht TOMMY (voorheen DJVM) de afgelopen anderhalf jaar een hoop mooie boekingen en kansen, met als klap op de vuurpijl: zijn eerste uitgebrachte single (en videoclip) 'Wildernis' featuring Paul Sinha en Chip Charlez. Dit nummer werd uiteindelijk de soundtrack van Freek Vonk Live 2019 waarvoor TOMMY maar liefst tien keer in een uitverkochte AFAS Live stond.


De VPRO toonde interesse in het leven van de in Purmerend wonende DJ & producer en volgde hem in aanloop naar de AFAS toe voor het programma Koplopers. De mini documentaire over zijn leven is aanstaande zondag 5 april om 15.00 uur te zien op het Youtube-kanaal van NPO Zapp en wordt op zondag 3 mei om 19.25 uur uitgezonden op NPO Zapp!

ALTER EGO
De carrière van de 16-jaar oude Daan zit in een gigantische lift. Na zijn optreden op het ISY Music Festival in China eind 2018, waar hij toen nog als DJVM tussen grote namen als Armin van Buuren en Martin Garrix stond, heeft hij niet meer stilgezeten. En bij die enorme veranderingen en eigenlijk nieuwe fase van zijn leven, hoort naar zijns inziens ook een nieuwe artiestennaam. Eind 2019 heeft DJVM dan ook weloverwogen plaatsgemaakt voor zijn alter ego: TOMMY.

DOCUMENTAIRE NPO ZAPP: 'KOPLOPERS X TOMMY'
Het afgelopen anderhalf jaar bestond voor TOMMY uit veel boekingen, meetings en het opbouwen van een goed netwerk. Het opende voor hem deuren in de volwassen wereld. Maar hoe ga je om met die successen en alle aandacht terwijl je eigenlijk gewoon nog kind bent? Hoe houd je de balans tussen het serieus opbouwen van een carrière en om 9.00 uur 's ochtends weer in de schoolbanken zitten? En met welke onzekerheden loopt hij rond? NPO Zapp wilde TOMMY graag volgen in een tijd waarin zijn carrière grote sprongen maakt en een kijkje krijgen in het leven van de jonge DJ/producer. "Ik had nooit verwacht dat de documentaire zo een goede weerspiegeling zou zijn van deze periode in mijn leven; de keuzes die ik heb gemaakt, de spanning en mijn toekomst. Ik ben er super trots op!" Dat TOMMY grote ambities heeft, komt ook in de documentaire naar voren: "Mijn goal die ik wil behalen in de muziek, is dat ik graag een van de leiders wil zijn van mijn eigen nieuwe generatie en daarmee ook een beetje de muziekindustrie kan veranderen.", aldus TOMMY.

De documentaire is aanstaande zondag 15.00 uur te zien in het VPRO-programma 'Koplopers' op het Youtube-kanaal van NPO Zapp en zal op 3 mei om 19.25 uur worden uitgezonden op TV.