BEEMSTER - Gezonder eten uit eigen regio. Dat is iets wat vereniging Bio-NH samen met de Provincie en vele andere partners probeert te bewerkstelligen. Onder andere door evenementen te organiseren. Zo kun je zaterdag 23 september terecht bij Boer Jan Knook uit de Beemster om je eigen biologische pompoen te oogsten en te tekenen.

Jan is actief lid van de vereniging BIO-NH, waarin hij samen met andere biologische ondernemers werkt aan meer aandacht voor biologische producten uit de regio. “Mijn drijfveer is mijn zorg over de biodiversiteit”. Akkerbouwer Jan Knook vertelt hoe hij met flexibiliteit succesvol biologisch boert in de Beemster. Worden de uien opgevreten? Dan zet hij daar pompoenen neer. En die kan je binnenkort in drie verschillende kleuren zelf op het land komen oogsten. Zaterdag 23 september aanstaande van 11:00 tot 16:00 uur is iedereen van ver en dichtbij welkom om pompoenen te oogsten, soep te proeven en een tekenworkshop te volgen. En stel op deze dag al jouw vragen aan de boer over biologische akkerbouw, teelt van pompoenen, biodiversiteit en het bevorderen van een goed bodemleven. Zo krijgen consumenten een mooi inkijkje bij de Noord-Hollandse boer.

Bij droog weer is iedereen van harte welkom tegenover de Rijperweg 32, Westbeemster (parkeren in het land). Bij regenachtig weer staan de deuren van de boerderij open aan de Volgerweg 24, Middenbeemster. Houd de website of Facebook van Bio-NH (bio-nh.nl) in de gaten voor de laatste updates.