PURMEREND - Commissaris van de Koning Arthur van Dijk heeft woensdag 21 juni namens de Koning het predicaat Hofleverancier uitgereikt aan Mazurel Installatietechniek B.V. uit Purmerend.


“Dit bedrijf heeft steeds het lef en de moed gevonden om te veranderen wanneer de tijd daarom vroeg”, zei Van Dijk in zijn toespraak. “Daarom is Mazurel uitgegroeid van een bedrijf dat nog gloeikousjes voor de gaslamp verkocht tot een modern installatiebedrijf dat in de retail zijn klandizie vindt. Een familiebedrijf dat werd voortgezet door werknemers en inmiddels weer een familiebedrijf is. Al het vakmanschap is in huis, dus jullie zijn voorbereid op een mooie toekomst van nog eens 100 jaar.”

Mazurel Installatietechniek werd in 1922 opgericht door Albert Pieter Mazurel. Onder zijn naam begon de onderneming in Amsterdam als een handelsbedrijf in de verkoop van lampen en armaturen. In 1996 werden de bedrijfsactiviteiten verplaatst naar Purmerend en vond een naamswijziging plaats. De onderneming is volledig gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van elektrotechnische installaties.

Predicaat Hofleverancier

Het Predicaat Hofleverancier is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio én minimaal 100 jaar bestaan. Aan het toekennen van de onderscheiding gaat volgens de commissaris een groot onderzoek vooraf. Onder meer zijn kabinet, de Kamer van Koophandel, de gemeente en verschillende ministeries pluizen het bedrijf uit. Zo controleren ze of de arbeidsomstandigheden in orde zijn en of er geen economische delicten zijn gepleegd. Het traject duurt gemiddeld een jaar.