PURMEREND - Op dinsdag 29 oktober zijn kinderen tussen de 6 en 9 jaar van harte welkom bij de proefles van de nieuwe cursus ‘Dansmix’ van Cultuurhuis Wherelant. Deze leuke proefles is van 15.45 tot 16.45 uur en deelname kost slechts € 2,-. Volwassenen die op zoek zijn naar een cursus waarbij dans en een fysieke workout gecombineerd worden, zijn waarschijnlijk op hun plek bij de cursus Balletworkout. Kom ervaren hoe fijn deze workout is tijdens de proefles op dinsdag 29 oktober van 19.00 tot 20.15 uur. Deelname aan deze proefles kost € 5,- Bij voldoende animo gaan beide cursussen een week na de proefles van start.


Een uur vol dansplezier
De cursus dansmix is ideaal voor kinderen die van variatie houden. Docent Laura Schrijen laat de kinderen kennismaken met een mix van allerlei dansstijlen zoals: ballet, jazz-dance, moderne dans en streetdance. Alles komt aan bod bij deze cursus en op speelse wijze leren de kinderen over ritme en muziek. Er is ook ruimte om vrij te dansen en zelf dansen te maken. Kortom een uur vol dansplezier voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar.

Ballet workout
Dansdocent Laura Schrijen heeft een les ontwikkeld waarin zij de elegante ballettechniek combineert met bodyweight fitnessoefeningen. Ideaal om mooie, krachtige en lange spieren, flexibiliteit én een elegante houding te ontwikkelen. Dit is bij uitstek een workout voor meer energie èn ontspanning. Voor deze les is geen dansachtergrond nodig.

Over de docent Laura Schrijen is een enthousiast, gepassioneerd en liefdevol theaterdans docent, afgestudeerd aan de Amsterdamse hogeschool voor de Kunsten. Zij is vastbesloten het beste uit haar leerlingen te halen, ongeacht leeftijd of niveau. Voor Laura is plezier het sleutelwoord bij de ontwikkeling van talent of vaardigheden en dat is dan ook een van de belangrijkste elementen in haar lessen.

Meer informatie
U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Meer informatie over de proeflessen en cursussen vindt u op de site www.wherelant.nl of bel naar 0299 – 434 777. Ouders/verzorgers kunnen een beroep doen op het Jeugd Cultuurfonds als er een financiële bijdrage nodig is om kinderen mee te laten doen met een cursus. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend (0299) 452 452.