PURMEREND - Woensdag 9 januari en donderdag 10 januari organiseert Cultuurhuis Wherelant proeflessen van de cursussen theater, dans, het kinderatelier en de kinderkunstacademie. Deelname aan een proefles kost € 2,- en aanmelden is noodzakelijk want vol = vol. De proefles geeft een goed beeld van de cursussen waardoor kinderen kunnen ervaren of zij iets echt leuk vinden voordat ouders hen definitief inschrijven voor de cursus. Bij voldoende animo gaan alle cursussen een week na de proefles van start.

Kinderatelier
Woensdag 9 januari van 14.30 – 16.30 uur is de proefles van het kinderatelier. Dit is een cursus voor jonge kinderen van 5-7 jaar die op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende materialen en technieken om zo hun creatieve mogelijkheden en beeldend vermogen verder te ontwikkelen. De lessen worden gegeven door 1 vaste docent.

De KinderKunstAcademie
Woensdag 9 januari van 14.30 – 16.30 uur is tevens de proefles van de KinderKunstAcademie. Bij deze cursussen gaan de kinderen elke 3 weken aan de slag met een nieuwe techniek. Soms stoer als beeldhouwen of keramiek, soms heel precies in mozaïek of glas. Ook het schilderen en werken met textiel, animatie en druktechnieken komen aan bod. Er zijn verschillende docenten die les geven.

Theaterspelen
Kinderen die graag toneelspelen, kunnen hun ei kwijt bij de theatercursus. Deze cursus is ontzettend leuk voor kinderen van 9 tot 12 jaar die er plezier in hebben om een mooie rol te spelen of een gek typetje of die willen leren hoe je van je eigen verzonnen verhaal een toneelstuk maakt. De proefles is woensdag 9 januari van 16.15 tot 17.30 uur.

Dansen
Donderdag 10 januari is van 17.15 – 18.15 uur de proefles van de cursus danscocktail voor kinderen van 6 – 9 jaar. Dit is een gevarieerde cursus waarbij kinderen kennismaken met een mix van allerlei dansstijlen zoals: ballet, jazz-dance, moderne dans en streetdance. Op speelse wijze leren zij over ritme en muziek en er is ook ruimte om vrij te dansen en zelf dansen te maken.

Aanmelden en meer informatie
Deelname aan een proefles kost € 2,-. Dit bedrag kunt u contant afrekenen voor aanvang van de proefles. Aanmelden voor de proefles is verplicht, dit kan door een mail te sturen naar info@wherelant.nl of bel naar 0299-434777. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. De kindercursussen zijn jaarprogramma’s, maar ook per blok van 12 lessen te volgen. Meer informatie over het cursusaanbod staat op de site www.wherelant.nl of bel naar 0299–434777.

Datum:
woensdag, 9. januari 2019 - 14:00 tot donderdag, 10. januari 2019 - 18:15