PURMEREND - Maandagochtend 28 oktober van 10.30 tot 12.30 uur kunnen senioren meedoen met een proefles van de nieuwe theatercursus (65+) van Cultuurhuis Wherelant. Tijdens deze proefles maakt u kennis met de docent en kunt u ervaren hoe een les er in de praktijk uitziet. Op woensdag 30 oktober van 11.15 tot 12.45 uur staat de proefles Samen Zingen (65+) op het programma voor iedereen die plezier beleeft aan zingen en het leuk vindt om dit in een groep te doen. Deze zangcursus organiseert Cultuurhuis Wherelant in samenwerking met Muziekschool Van Ingen.


Samen zingen
Kom gezellig samen zingen onder het genot van een kopje koffie of thee op de woensdagmorgen. Bij deze cursus mengt de docent ‘oude gouden ever greens’ met nummers van nú om tot een leuk gevarieerd programma te komen. Door middel van simpele oefeningen in het begin van iedere les brengen we de stembanden in een steeds betere conditie. Lijkt het u ook leuk om in een ongedwongen sfeer gezellig samen te zingen? Kom dan naar de proefles op 30 oktober.

Samen theater maken
Bij deze cursus krijgt u les van theatermaker Marianne van Zeijlen. Deze bevlogen regisseur werkt altijd vanuit de kracht van kwetsbaarheid. “Toneelspelen is niet alleen een verhaal vertellen. Als je gaat spelen zul je je kwetsbaar moeten durven opstellen. Je eigen emoties durven te onderzoeken om ze vervolgens te kunnen spelen” aldus Marianne. Iedere les zal er een thema centraal staan waar vanuit de oefeningen worden gegeven. Iedereen, met of zonder acteerervaring, is van harte welkom bij de proefles op maandag 28 oktober.

Praktische informatie
De proeflessen vinden plaats bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. U kunt zich aanmelden via www.wherelant.nl bij het cursusaanbod of neem contact op via nummer (0299) 434 777 of via info@wherelant.nl voor meer informatie. Deelname aan de proefles kost € 5,-.