PURMEREND - Waar kun je in Purmerend testen op corona? Het is een vraag die vaak gesteld wordt, maar waar veel mensen het antwoord niet op weten. Het is immers niet vanzelfsprekend dat je je gaat laten testen. Veel mensen denken er pas aan wanneer er klachten ontstaan die met het coronavirus te maken kunnen hebben. Hierdoor is er nog geen duidelijk beeld. Echter zijn er veel verschillende plekken waar je je kunt laten testen en waar je ook eenvoudig een afspraak kunt laten maken. Na het lezen van onderstaande informatie ben je al iets meer voorbereid.

In Purmerend testen op corona met meerdere locaties
In Purmerend testen op corona kan op verschillende locaties in de omgeving. Er zijn namelijk meerdere teststraten van de GGD ingericht om ervoor te zorgen dat de doorstroom goed blijft gaan. Iedereen in de omgeving kan hierdoor binnen enkele minuten al op de locatie staan. Als je ernstigere klachten van het coronavirus ervaart, hoef je geen lange afstanden te maken. Wel moet er altijd een afspraak gemaakt worden bij de locatie. Je kunt er dus niet zomaar heen rijden om de test af te laten nemen. Het is namelijk belangrijk dat iedereen geregistreerd wordt en de uitslagen ook goed gekoppeld worden.

Het invoeren van de gegevens

De afspraak om in Purmerend te testen op corona is echter snel gemaakt. Als je belt naar het nummer van de GGD krijg je een medewerker te spreken die jouw gegevens in het systeem zet aan de hand van jouw burgerservicenummer. Ook zal er over jouw klachten gesproken worden. Wees daarbij zo specifiek mogelijk, zodat de ernst van de situatie duidelijk wordt. Dit draagt ook weer bij aan het verdere onderzoek naar het coronavirus. De afspraak wordt afgerond met een bevestigingsmail. Je kunt dezelfde stappen ook doorlopen door met jouw DigiD in te loggen op de website van de GGD.

De testdag zelf
Op de dag van de test zelf kun je gewoon naar de locatie gaan. De bevestigingsmail van de coronatest in Purmerend dien je bij te hebben. Ook jouw identiteitskaart is nodig. Hiermee word je namelijk aangemeld. Daarna is het voornamelijk de instructies opvolgen van de medewerkers ter plaatse en kun je gelijk na het uitvoeren van de test weer naar huis. Je hoeft niet te wachten op de uitslag. Deze ontvang je namelijk weer via de online wegen of telefonisch. Ga dan pas weer naar buiten als de test negatief blijkt te zijn. Zo voorkom je onnodige besmettingen.