PURMEREND - Na een sluiting van ruim twee maanden opent het Purmerends Museum op dinsdag 2 juni weer de deuren voor het publiek. Een week eerder, op dinsdag 26 mei, gaat de VVV|Museumwinkel al open via de ingang aan de Peperstraat 35.

We hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen zodat bezoekers op een veilige manier onze locaties en tentoonstellingen kunnen bezoeken. Allereerst openen we op 26 mei de deur van de VVV|Museumwinkel. Hierdoor kunnen we voorzichtig weer op gang komen. Op dinsdag 2 juni mag ook het museum weer open. Een geadviseerde route door het museum moet voorkomen dat onze bezoekers elkaar onnodig passeren.

Op 2 juni is ook eindelijk de tentoonstelling De vergeten oorlog. Indische verhalen te bezoeken die oorspronkelijk op 3 april geopend zou worden. Daarnaast is nog tot en met 28 mei de expositie met werk van tekenaar en schilder Maarten Oortwijn te zien. Vanaf 3 juli gaan we griezelen met de tentoonstelling Draken, spinnen en andere monsters. Een tentoonstelling voor jong en oud.

We verzoeken bezoekers om zich vooraf aan te melden via info@purmerendsmuseum.nl of telefonisch op werkdagen via 0299-472718. Men kan dan kiezen uit de volgende blokken: ochtend (10.00-13.00 uur) of middag (13.00-16.00 uur). In het weekend is het museum geopend van 12.00-16.00 uur. Aangeven dat men die dag komt is dan voldoende.