PURMEREND - Vanaf 6 september staan er weer drie lokale kunstenaars centraal die ieder een maand lang hun werk tonen in de etalage van de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat 35.

In Purmerend zijn weinig plekken waar hedendaagse kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek. Om die reden stelde het Purmerends Museum de etalageruimte van de VVV|Museumwinkel beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een lokale kunstenaar te tonen met een of meerdere werken. In september is dat Estha Meijer, in oktober Rob de Heer en in november Judith Musch.

7 september – 4 oktober - ESTHA MEIJER

Estha is autodidact. Ze tekende als kind al veel en toen ze op de middelbare school het vak tekenen en kunstgeschiedenis kon kiezen, was de keuze snel gemaakt. Tijdens de jaren dat haar kinderen klein waren, heeft het tekenen op een laag pitje gestaan. In 1999 volgde ze een aquarelcursus bij Bep van Os, en daar bleef ze 20 jaar. Tussendoor deed ze een keer een cursus modeltekenen bij de zondagsschilders in Amsterdam en een cursus portret/model bij Wherelant. Ze maakt, voornamelijk, aquarelschilderijen, maar is ook begonnen met pastelkrijt en heeft een paar keer een muurschildering gemaakt met acrylverf. Meestal gebruikt ze foto’s als voorbeeld of inspiratie voor haar schilderijen. Afgelopen voorjaar volgde ze twee keer een workshop portret met pastelkrijt bij Ankie van Lier. Estha Meijer deed ook twee keer mee aan de Purmerendse versie van ‘Sterren op het doek’, een activiteit van Kunstcollectief Purmerend. Ze maakt vaak portretten, maar vindt het ook leuk om af en toe een landschap of dieren te schilderen.

4 oktober – 1 november – ROB DE HEER

Rob de Heer vangt zijn herinneringen, gevoelens en fantasie in zijn collages. Met behulp van o.a. digitale technieken en foto’s heeft hij de mogelijkheid om zijn eigen wereld vast te leggen. De uitdaging van Rob de Heer is het creëren van een beeld waarin herinnering, sfeer, gekoesterde voorwerpen, dieren en/of mensen gecombineerd worden. Een deel van het beeld wordt digitaal gecreëerd en vervolgens gecombineerd met prachtige foto’s uit ‘real life’. De mogelijkheden zijn groot en de effecten zijn verrassend doordat Rob de beelden steeds weer in een nieuwe context plaatst. Rob schept met zijn collages vanuit een ander perspectief een eigen, surrealistische wereld. Een magische, sprookjesachtige wereld. Kenners scharen zijn collages graag onder de term ‘magisch realisme’. Het werk van Rob de Heer is te vinden in diverse galeries en hij exposeert regelmatig. Meer informatie op www.robdeheer.nl. Vanaf eind oktober 2021 is werk van Rob opgenomen in de tentoonstelling van fotograaf Dennis ATjak in het Flower Art Museum te Aalsmeer.

1 november – 6 december – JUDITH MUSCH
Judith Musch is al haar hele leven een bewonderaar van mooie en uitbundige kleuren, natuur en mensen. Als kind was ze altijd bezig met tekenen. Later kwam de passie voor schilderen die zij blijft voeden met opleidingen en cursussen. Op haar doeken van liefst grote afmeting treffen kleur en verbeeldingskracht elkaar op verassende wijze. De vooral figuratieve werken, liefst met een surrealistische twist om er met haar fantasie een eigen toon aan te geven, zijn volgens Judith bedoeld om je steeds opnieuw te laten kijken, je nieuwsgierig of blij te maken, je te laten nadenken of juist weg te dromen. Judith is regelmatig deelnemer aan de Etalageroute in Purmerend en de Kunstroute in Purmerend. Ze is onder andere deelnemer aan het project the Colorfield Performance van 2021. Sinds een paar jaar werkt Judith ook graag in opdracht. Om een wens of droom van iemand als startpunt voor haar werk te hebben, is een inspirerende, uitdagende en spannende manier van werken.

Meer informatie op www.judithmusch.nl. In de VVV|Museumwinkel is meer informatie over de kunstenaar en het werk van die maand te vinden.