PURMEREND - In de week van 17 oktober vieren alle voedselbanken in Nederland de Week van de Voedselbanken. Ook de Purmerendse Voedselbank doet hieraan mee door de vrijwilligers én cliënten in het zonnetje te zetten door een mooi presentje te schenken.


Al jarenlang vieren de Nederlandse voedselbanken in oktober de Week van de Voedselbanken. In deze week zetten de Nederlandse voedselbanken zich in om meer aandacht te vragen voor het goede werk dat de Voedselbank doet, zo ook de Purmerendse voedselbank. Dit jaar krijgen in Purmerend de cliënten en vrijwilligers een bolchrysant cadeau. Bij elkaar gaat het om ruim honderd bolchrysanten die worden uitgedeeld. Deze zijn geleverd door Intratuin Beemster.

In eerdere jaren vroeg Voedselbank Purmerend tijdens de Week van de Voedselbanken ook al aandacht voor de werkzaamheden van de Voedselbank. Onder andere door mee te werken aan een uitzending van RTV Purmerend en een serie van video’s hoe de Voedselbank Purmerend te werk gaat.

Voedselbank Purmerend helpt wekelijks tientallen cliënten in Purmerend en omstreken die niet rond kunnen komen. Dit doet de Purmerendse voedselbank door de wekelijkse boodschappen aan te vullen.