PURMEREND - Paardensport vereniging Beyaert organiseert op hun terrein aan de Westerweg een gezellige dag met paardensport-demonstraties en picknick (liefst voor 10 juli te reserveren via tel.nr. op flyer) TOEGANG IS GRATIS u bent natuurlijk ook gewoon welkom in de kantine voor een hapje en drankje! Leuk als u komt met uw gezin, vrienden of buurtvereniging voor een gezellig en smakelijk samenzijn! En tegelijk van de paarden(sport) te genieten.

De picknick boxen zijn p.p. E 7,50 of E 11,50 en de inhoud is zichtbaar op de flyer en onder dit bericht. De boxen zijn samengesteld in samenwerking met Bij moeders uit Middenbeemster. Let op! picknick boxen alleen op reservering. Tot ziens op 16 juli aan de westerweg 56!! De dag start om 11:00 en eindigt om 16:00. Gedurende de dag zullen de demonstraties een paar keer herhaald worden. De boogschuttersvereniging zal ook een demonstratie verzorgen op het terrein van Beyaert. Wij kijken naar u uit!

De rijvereniging Beyaert heeft een lange geschiedenis aan de Westerweg de vereniging is vanaf 1928 actief. De boeren uit de Purmer gebruikten steeds meer ook hun paarden naast het werken op het land ook voor hun rijplezier. De rijvereniging heeft al jaren het mooie terrein aan de westerweg 5x per jaar organiseren zij wedstrijden voor springen en dressuur. Wekelijks wordt er lesgegeven aan de rijdende leden. Naarmate de Purmerfeestdag 16 juli naderde werden er verschillende ideeën geopperd. Een gezellig samenzijn met de paardensport vonden wij belangrijk. Zo is het paard en picknick evenement ontstaan. De amazones Merel Guitink met Ronaldhino, Nadine Vervoort met Unlimited, Margriet Schouten met Happinez en Jacoline Beets met Denver zullen een viertal rijden. Je rijdt dan met z'n vieren in colonne (achter elkaar) verschillende figuren tegelijk.

Het is een mooi samenspel om te zien. Er zal een springdemonstratie gegeven worden door Merel zij is vooral actief in spring en cross sport en springt met haar pony Viola in de klasse Z. Jacoline Beets rijdt met haar paard Denver een Kür op muziek zij rijdt deze op klasse Z niveau. Ook zullen er verschillende rassen worden getoond en is het mogelijk om de pony's te aaien. Het oefenen met het viertal ging zo goed en leuk dat het viertal heeft besloten om op het Regio Kampioenschap Noord-Holland uit te komen wat dit weekend zal plaatsvinden in Oudkarspel.

Inhoud volwassen box: 11,50
-2 stevige boterhammen 🍞met Beemster jonge kaas en 🍳gebakken ei. 🐄🧀
-Beemster appel 🍏
-Beemster 🍏 appel sap.
-appeltaartje 🥧
-muffin🧁

Inhoud kidsbox: 7,50
-1 stevige boterham 🍞met Beemster jonge kaas 🐄🧀
-Beemster appel 🍏
-Beemster 🍏 appel sap.
-muffin

Neemt u zelf een picknickkleed mee? Speciale dieetwensen kunt doorgeven via genoemde tel.nr 0618640451 (picknickbox)Voor vragen over het programma van 16 juli kunt u een berichtje sturen naar Jacoline.Beets@gmail.com.