PURMEREND - Purmersteijn heeft zich op ongekende wijze geplaatst voor de derde ronde van de districtsbeker weten te plaatsen. Dit geberurde door HBC, nota bene koploper in de vierde divisie waarin de Purmerenders ook uitkomen, met een onvervalste zevenklapper te verslaan. Omar Nait Aicha kroonde zich tot man van de wedstrijd door liefst vier treffers voor zijn rekening te nemen.


Trainer Mo el Bouziani miste enkele basisspelers en hield ook nog enkele spelers die doorgaans in de basis staan op de bank, maar de elf die begonnen toonde zich vanaf de aftrap gretig om de ploeg uit Heemstede te verslaan. Naast de vier goals die Nait Aicha produceerde leverde hij ook nog twee assists af. De eerste daarvan was na een klein kwartier op Mylan Polman die de score opende. Polman zorgde ook voor de tweede treffer, nu op aangeven van zijn broer Timo. Vervolgens was het de beurt aan Nait Aicha die met een benutte strafschop en een intikker het duel feitelijk al binnen een half uur besliste.

Na rust probeerde HBC het nog wel even, maar men wist met name Nait Aicha niet af te stoppen die nog tweemaal scoorde en tussendoor nog een assist gaf op de ingevallen Hicham Lechkar.

Purmersteijn gaat zodoende met een goed gevoel de winterstop in. Op 21 januari hervat men de competitie en dat gebeurt dan met een uitduel tegen hetzelfde HBC.