PURMEREND - Maandag 2 mei begint de sportieve PurVak in de meivakantie, de laatste dag is vrijdag 6 mei. Tijdens de PurVak van Spurd zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend en Beemster diverse sportieve en creatieve activiteiten. Voor de allerkleinsten is er PeuterPurVak in sporthal De Beuk en in sportzaal De Kraal. Behalve donderdag 5 mei zijn er dagelijks zogenoemde inclusieve sportieve activiteiten voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Elke middag tijdens de PurVak zijn er sportieve speelactiviteiten in het sportbad van het Leeghwaterbad. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis, voor het zwembad betaalt men de gebruikelijke toegangsprijs. Het programma van Spurd met locaties, activiteiten en openingstijden is bereikbaar via purvak.nl.


Naast de sport- en spelmaterialen waaronder meestal een springkussen, zijn er wisselende activiteiten zoals stapeluuh, hindernisbaan, knotshockey en stormbaan. Naast sportief bewegen is er aandacht voor het thema groente en fruit.

locaties
De sportzalen van de PurVak zijn in Middenbeemster De Blauwe Morgenster, in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar, in Overwhere Karekiet, in Purmer-Noord Zuivelpad, in Purmer-Zuid in sporthal De Vaart en in Weidevenne De Kraal. De sportzalen zijn open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur.

sportclinics
Er zijn voor verschillende leeftijdsgroepen gratis clinics tennis, hockey en rugby. Aanmelden voor deze vrijblijvende clinics van Elckerlyc, MHCP en Rugbyclub Waterland is verplicht en kan via de website van Spurd.

vanaf twee jaar: PeuterPurVak
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak in sporthal De Beuk. Een best bijzondere locatie om extra te kunnen uitpakken voor de allerkleinsten uit de hele gemeente. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne. Deze editie is er geen PeuterPurVak in sportzaal Zwanebloem.

vanaf dertien jaar
De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er activiteiten voor jongeren vanaf dertien tot en met achttien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur. Donderdagmiddag 5 mei is er voor deze leeftijdsgroep een 5x5 voetbaltoernooi in sporthal De Beuk. Teams kunnen zich aanmelden in De Beuk maar ook via info@spurd.nl.

kinderen speciaal onderwijs
Voor kinderen uit het speciaal onderwijs zijn er tijdens de PurVak zogenoemde inclusieve sportieve activiteiten. Maandag, dinsdag en vrijdag atletiek in de sportzaal van De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster en dinsdagmiddag streetdance in sportzaal Sportlaan in Overwhere. Woensdagmiddag zijn er rolstoelsporten in De Vaart in de Purmer-Zuid.

De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn en Cultuurhuis Waterland staan klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de meivakantie. Clup en Wherelant hebben ook activiteiten in de eerste week van de ze vakantie. Het programma met activiteiten, locaties en openingstijden van de drie organisaties is bereikbaar via purvak.nl.