PURMEREND - De PurVak in de voorjaarsvakantie begint maandag 21 februari en de laatste dag is vrijdag 25 februari. Tijdens de PurVak zijn er in meerdere sportzalen in Purmerend en Beemster sportieve en creatieve activiteiten. Er zijn deze PurVak in de voorjaarvakantie niet twee, maar drie locaties voor PeuterPurVak. De eerste drie dagen zijn er ook zogenoemde inclusieve sportieve activiteiten voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Bovendien zijn er alle middagen sportieve speelactiviteiten in het sportbad van het Leeghwaterbad.

Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis, voor het zwembad betaalt men de gebruikelijke toegangsprijs. Het programma van Spurd met locaties en de coronamaatregelen voor ouders is bereikbaar via purvak.nl. Er gelden voor de kinderen geen coronamaatregelen, wel is het verzoek niet te komen als het kind zich niet lekker voelt.

Dit is de eerste PurVak in 2022, dit jaar bestaat de PurVak vijftig jaar! Dit jubileum laten Spurd, Clup Welzijn en Cultuurhuis Wherelant niet ongemerkt voorbijgaan. Later dit jaar is er speciale aandacht voor deze feestelijke mijlpaal. De eerste PurVak heette in de kerstvakantie 1972 nog kerstsportinstuif.

vanaf vier jaar
De meeste locaties en activiteiten zijn voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar. Naast de sport- en spelmaterialen in de sportzalen zijn er daar ook wisselende activiteiten zoals stapeluuh, hindernisbaan, knotshockey en stormbaan. Naast sportief bewegen is er aandacht voor gezonde voeding en deze keer ook voor het thema slapen. De sportzalen van de PurVak zijn in Middenbeemster De Blauwe Morgenster, in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar, in Overwhere Karekiet, in Purmer-Noord sportzaal Zuivelpad, in Purmer-Zuid in sporthal De Vaart en in Weidevenne sportzaal De Kraal. De sportzalen zijn open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur.

vanaf twee jaar
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar zijn er drie locaties: in sportzaal Sweelinckstraat in Wheermolen en sportzaal Zwanebloem in De Gors is er PeuterPurVak in de ochtenduren en in sportzaal De Kraal, kleine zaal in Weidevenne in de ochtend en middag. Peuters uit de hele gemeente zijn er welkom.

vanaf dertien jaar
De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er activiteiten voor jongeren vanaf dertien tot en met zeventien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

kinderen speciaal onderwijs
Voor kinderen uit het speciaal onderwijs zijn er zogenoemde inclusieve sportieve activiteiten. Maandag atletiek in De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster en voetbal op de velden van vpv Purmersteijn in Overwhere, dinsdag streetdance in sportzaal Sportlaan in Overwhere en woensdag judo in De Vaart in de Purmer-Zuid.

De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn en Cultuurhuis Waterland staan klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de voorjaarsvakantie. Het programma met activiteiten, locaties en openingstijden is bereikbaar via purvak.nl.