PURMEREND - In verschillende sportzalen in Purmerend zijn er in de tweede week van de meivakantie verschillende sportieve en creatieve activiteiten. De meeste activiteiten van de PurVak zijn voor basisscholieren. De middagen en avonden zijn er daarnaast sporten voor leerlingen voortgezet onderwijs. Er is deze vakantie ook PurVak in het Leeghwaterbad. Peuters kunnen in de ochtenden voor activiteiten in de Gors en in Wheermolen en de hele dag in Weidevenne terecht. Er zijn tijdens de PurVak ook diverse creatieve en culturele activiteiten. Dat kan bij Clup Welzijn, bij Cultuurhuis Wherelant en de Bibliotheek Waterland. De toegang tot de activiteiten van de PurVak is gratis, behalve in het Leeghwaterbad.

De PurVak in de meivakantie is vanaf maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei 2019. Het actuele programma van de PurVak met tijden, sportzalen, sport- en speelmaterialen waaronder springkussens, de momenten van de clinics dansen en padel (een soort tennis), klimmen, klauteren en parcours, knutselkookclub en groeikunsten staat op de website van Spurd. De PurVak meivakantie in het Leeghwaterbad is elke dag van 12.30 uur tot 15.00 uur. De creatieve en culturele activiteiten staan op de websites van Wherelant, Clup Welzijn en de Bibliotheek Waterland. Jaarlijks biedt de PurVak in vakanties duizenden kinderen en jongeren in de stad sportief en creatief plezier. De gemeente maakt de PurVak financieel mogelijk.

voor peuters
Alle dagen van de PurVak in de meivakantie is er in sportzaal Gors aan de Zwanebloem, sportzaal Sweelinckstraat in Wheermolen en in Weidevenne in het speellokaal van De Kraal aan de Zambezilaan voor peuters een apart programma. De PeuterPurVak is er voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar. Sportzaal Gors en sportzaal Sweelinckstraat zijn open van 09.30 uur tot 12.00 uur en het speellokaal van De Kraal van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis, een meerderjarige begeleid(st)er moet aanwezig zijn.

vanaf dertien jaar
Voor jongeren uit het voortgezet onderwijs is er tijdens de PurVakdagen vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur gratis zaalvoetbal en tafeltennis in sporthal De Beuk. Maandag tot en met donderdag is er vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur voor deze groep PurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid.