PURMEREND - Televisiekok Ramon Beuk maakte donderdagavond in Purmerend voor Marika Pruis en haar gezelschap belangeloos het diner. Marika Pruis haalde in februari tijdens de landelijke actie Love Life Diner van Fight cancer het meeste geld op. Als tegenprestatie kwam Beuk voor haar een uitgebreid diner bereiden. Aan tafel zaten naast bestuursleden van Fight cancer Purmerend-Beemster burgemeester Don Bijl en oncoloog Pieter Poortman en verpleegkundig specialist Cynthia Keijzer van het Dijklander Ziekenhuis. Spijkerman Eten & Drinken stelde belangeloos de vele gevarieerde ingrediënten voor het diner voor het tienkoppig gezelschap beschikbaar. Met de overhandiging van een flink gevulde envelop gaf burgemeester Bijl het startsein voor de actie van Fight cancer Purmerend-Beemster in 2022.

Marika - vrijwilliger, bestuurslid Fight cancer team Purmerend-Beemster - is enorm betrokken bij acties voor onderzoek naar preventie en genezing van kanker. Daarom nodigde zij voor haar diner betrokkenen uit bij de acties van Fight cancer in Purmerend-Beemster. Dit jaar is er een aanvullende actie voor kankerpatiënten van het Dijklander Ziekenhuis. Fight cancer haalt dit jaar ook geld op voor de aankoop van een speciale fiets voor de afdeling Oncologie. Marika enthousiast als altijd: ‘Ik ben trots dat ik de landelijke actie Love Life Diner heb gewonnen, want het is voor een goed doel. Ik ben dankbaar voor de vele gulle donaties van vrienden, collega's en kennissen! Dat Ramon het eten kwam bereiden is eervol en het eten was heerlijk, we hebben samen genoten van onze bijzondere startbijeenkomst!’

17 september
De vrijwilligers van het team Fight cancer Purmerend-Beemster zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het Festival2FightCancer zaterdag 17 september in het Leeghwaterpark in Purmerend en in sporthal De Kloek in Middenbeemster. Dit jaar is er ook de mogelijkheid een challenge te doen. Voorzitter Mick Smits: ‘Het enthousiasme van de bestuursleden en alle andere vrijwilligers is geweldig! Het doel van Fight cancer is het bevorderen van bewustwording over het belang van kankeronderzoek door het organiseren van fondsenwervende evenementen.’ Informatie over de activiteiten waar men die dag aan kan meedoen en over challenges staat op de landelijke website Fightcancer.nl (https://www.fightcancer.nl/event/sportief-festival-2-fight-cancer), via Event Agenda.

giften en ANBI-status
Giften of donaties - klein én groot - voor onderzoek naar kanker zijn altijd mogelijk. Meer informatie staat op fightcancer.nl. Fight cancer is voor de Belastingdienst een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en heeft daarom voor de aangifte inkomstenbelasting de fiscaal interessante ANBI-status.
Kanker is een ziekte waar een op de drie Nederlanders mee te maken krijgt. Fight cancer benadrukt het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker én voor hun naasten of nabestaanden.