PURMEREND - Sinds 2015 is Purmerend een Regenbooggemeente. In kader van de Regenboogmaand wordt deze workshop georganiseerd voor belangstellenden en professionals die met transgender te maken hebben of te maken kunnen krijgen. De Bibliotheek organiseert samen met Clup Welzijn op dinsdag 29 oktober een avond gebaseerd op de e-learning “Jong en Transgender” van Movisie.

Ouders en professionals kunnen een belangrijke rol spelen in het helpen van kinderen en jongeren die met gendervragen worstelen, omdat zij zich bijvoorbeeld niet thuis voelen in het hokje “jongetje” of “meisje”, of juist in een ander hokje dan dat hun omgeving voor hen had “bedacht”.
Speciaal voor deze avond hebben de Transketeers, de ontwikkelaars van de e-learning, een workshop ontwikkeld om handvatten te geven om kinderen in de leeftijd van 2-18 jaar verder te helpen.

Workshop transgender is op dinsdag 29 oktober van 19:30 tot 21:30 uur in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40. Deelname is gratis maar wel graag even aanmelden via www.bibliotheekwaterland/kaartverkoop.