PURMEREND - Elke dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.30 kunnen jongeren tussen 12 en 18 jaar die even het huis uit willen en behoefte hebben aan een creatieve uitspatting terecht in het Rietveld Atelier. Onder leiding van kunstenaars Sasja Scheijde en Henk Fakkeldij, gaan zij in het atelier aan de slag met creatieve opdrachten en uiteenlopende materialen als papier, speksteen, ijzerdraad, verf of een iPad of camera.

Ateliers open, ook tijdens Corona Veel jongeren zijn in deze tijd extra kwetsbaar. Het Rietveld Atelier biedt hen een plek waar zij zich creatief kunnen uiten en leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. Het atelier was ooit ontstaan voor scholieren van de PSG maar is sinds vorig jaar opengesteld voor alle jongeren in Purmerend. Deelname aan het atelier is gratis! Er wordt natuurlijk wel gewerkt in kleine groepen, op veilige afstand volgens de regels van het RIVM en de branchevereniging.

Niet iedereen groeit op met kunst.
Docenten Sasja en Henk proberen de opdrachten zo afwisselend mogelijk te houden en laten de jongeren kennismaken met verschillende materialen en technieken. Zij kunnen leren ontwerpen, technische skills ontwikkelen maar vooral ook lekker creatief samen bezig zijn. In het Rietveld Atelier kunnen zij verschillende vormen van kunst ontdekken en uitvinden wat zij leuk vinden en wat bij hen past. Juist voor jongeren die kunst niet van huis uit mee krijgen of die financieel niet in de gelegenheid zijn zelf een cursus te volgen. Deelname aan het Rietveld Atelier is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Purmerend.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden kan men contact opnemen met docent Sasja Scheijde door een mail te sturen naar: s.scheijde@wherelant.nl. De lessen zijn in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend