PURMEREND - Op of na de 75e verjaardag, is er om de 5 jaar een medische keuring nodig om het rijbewijs te verlengen. Het Medische Keuringsinstituut (MKIN) en Hans Anders hebben de handen ineen geslagen om deze keuring voortaan gemakkelijker bereikbaar te maken voor senioren. Vanaf 30 juli kan er in de winkel van Hans Anders aan de Hoogstraat 16 snel en eenvoudig een keuring worden gedaan door een keuringsarts. Een afspraak met een MKIN arts is te maken via telefoonnummer 088 – 274 5511 (lokaal tarief) of mkin.nl/hansanders.


Zo snel mogelijk weer op weg
"Op of na de 75ste verjaardag kan men het rijbewijs pas verlengen na een medische keuring. Het Medisch Keuringsinstituut en Hans Anders helpen graag om dit proces toegankelijk te maken, zodat iedereen zo snel mogelijk weer de weg op kan. Dankzij onze ervaring met deze medische keuringen en het CBR, kunnen wij ondersteunen waar we nodig zijn. Door onze samenwerking kan men gemakkelijk een oogmeting en medische keuring in een aantal winkels van Hans Anders ondergaan”, aldus Steef van ’t Pad Bosch (initiatiefnemer van MKIN).

Hans Anders en MKIN logische partners
Sanne Oosterhoff, Group Operations Director Hans Anders: “Je zintuigen, horen en zien, spelen een belangrijke rol bij autorijden en mobiliteit. Daarom voelt het voor Hans Anders heel logisch om naast goede oog- en hoorzorg voortaan ook lokaal rijbewijskeuringen aan te bieden in onze winkel in Purmerend. We maken het senioren graag gemakkelijk. De keuring is voor velen dichtbij, in een vertrouwde omgeving. Bovendien hebben we er in de winkel de ruimte voor en zijn veel van de benodigde middelen al aanwezig. En als er een oogmeting of een hoortest nodig is, zijn klanten natuurlijk al meteen op het juiste adres in onze winkel”.

Sanne is blij met het partnership: “MKIN is voor ons de juiste partner om dit op een goede manier te kunnen doen. Het is een ervaren en betrouwbare organisatie, die hoge kwaliteit kan garanderen met de expertise van hun keuringsartsen’.

Afspraak maken met keuringsarts
Voor de afspraak is het nodig om een Gezondheidsverklaring aan te vragen bij het CBR. Door drukte bij het CBR wordt aangeraden om 4 maanden voordat het rijbewijs verloopt, de Gezondheidsverklaring aan te vragen. Tijdens de 75+ keuring beoordeelt de MKIN arts of autorijden nog veilig en verantwoord is. De arts onderzoekt de gezondheid, waarbij onder andere de bloeddruk, bloedglucose en gezichtsvermogen worden gecontroleerd. Een afspraak met een MKIN arts in de Hans Anders winkel in

kan worden gemaakt via telefoonnummer 088 – 274 5511 (lokaal tarief) of mkin.nl/hansanders. De keuring kost 49,95 euro (inclusief 21% BTW). Hans Anders en MKIN werken met een zorgvuldige protocol, voor veilig en verantwoord bezoek van de winkel.