PURMEREND - Boekhandel Het Leesteken ontvangt donderdag 10 januari schrijfster Roxane van Iperen. Zij wordt geinterviewd over haar boek ’t Hooge Nest’.

't Hooge Nest is het huis waar de schrijfster sinds 6 jaar woont. Tijdens de verbouwing vond ze een veelvoud aan luiken en geheime plekken, met kaarsstompjes, bladmuziek en verzetskrantjes. Zes jaar later staat het verhaal van ’t Hooge Nest nu op papier: het verhaal van wat een van de grootste onderduikadressen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog bleek. De twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper waren actief in het verzet in Amsterdam en Den Haag en toen ze moesten onderduiken kwamen ze terecht in 't Hooge Nest. Onder hun leiding groeit 't Hooge Nest uit tot een van de grootste onderduikadressen van Nederland.

Roxane van Iperen schreef een wonderlijk mooi boek over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven. Samen met literaire duizendpoot Ivan Borghstijn gaat zij hierover in gesprek. Dat Van Iperen boeiend over haar boek kan praten bleek onlangs al toen zij te gast was bij DWDD.

Mis deze avond niet en reserveer nu een plaatsje.

Donderdag 10 januari, 19.30 uur, Boekhandel Het Leesteken, Zuidersteeg 2, PurmerendEntree: €7,50

Reserveren kan via info@leesteken.nl, 0299-771834 of via WhatsApp 06-51124615

Datum:
donderdag, 10. januari 2019 - 19:30 tot 21:30