PURMEREND - Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Om ervaringen met elkaar delen, contacten te leggen en tips en trucs uit te wisselen die helpen bij een zoektocht naar een geschikte baan. Bij de eerstvolgende Walk&Talk op donderdagochtend 7 april staat de zoektocht naar een baan centraal.


De zoektocht naar een (nieuwe) baan is heel persoonlijk. Iedereen pakt dat anders aan. Waar de één op internet op zoek gaat naar vacatures, gebruikt de ander zijn of haar netwerk? Schrijf je een brief met CV of richt je je heel direct tot een zorgvuldig samengestelde bedrijven-top 10?

De Walk&Talk van deze maand is op donderdag 7 april van 10.00-12.00 uur in Bibliotheek Purmerend. Opgeven kan door een mail te sturen naar walkentalk@bibliotheekwaterland.nl. Deelnemen is GRATIS.

Ook online Walk&Talk

De Levende Sollicitatiegids begeleidt ook online Walk&Talk bijeenkomsten voor de bibliotheken. Op donderdag 21 april staat van 10.00 - 11.30 uur Walk&Talk Online bijeenkomst op de planning met als onderwerp: Reageren op vacatures.

Wat maakt van jou een kandidaat die goed past bij deze vacature? Voor een succesvolle sollicitatie zal je voor het beantwoorden van deze vraag door ‘de bril van de werkgever’ moeten kijken. In deze online sessie laten we zien hoe deze ‘bril’ eruitziet. Daarna worden de vragen besproken die jou helpen om (nog) beter te reageren op vacatures.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.levendesollicitatiegids.nl/walkentalk/