PURMEREND - Lekker naar buiten, in de natuur, samen, met een kop koffie erbij en mooie verhalen delen. Dat is wat het project 'Samen Vissen' voor ogen heeft en dat is wat hengelsportvereniging Afdeling XI uit Purmerend samen met bewoners van zorginstelling Waterlandswelzijn locatie Graanstraat donderdag 2 september heeft gedaan. In de waterrijke wijk Purmer-Zuid installeerden ze zich op een prachtige visstek. En het werd een prachtige ervaring! Iedereen ving een visje en de verhalen werden steeds sterker…visserslatijn.

Gedeeld doel: mensen een mooie ervaring in de natuur bieden
Hengelsportvereniging Afdeling XI wil zoveel mogelijk mensen in contact brengen met de hengelsport als sportieve recreatie. 'Samen Vissen' is voor hen een mooie manier om juist een wat oudere doelgroep te bereiken. Om ze terug te laten gaan naar een tijd, waarin ze zelf weleens gevist hebben of om ze juist kennis te laten maken met deze vorm van ontspanning. Het blijkt dat veel van de deelnemers al ervaring hebben met het vissen. Of dat nu in Suriname op de rivier was of voor anderen juist weer in de Jordaan en dan met de melkkar én paard en wagen de polder in om op baars te vissen. Vrijwel elke deelnemer heeft zijn eigen unieke verhalen en bijpassende humor. Zonder dat iemand er om vraagt, komen die al vissend vanzelf bovendrijven. Die verhalen gecombineerd met af en toe een visje vangen zorgen voor een ontspannen sfeer met af en toe een gevatte opmerking. Zo wordt de kreet van een bewoner ‘maar ik had de grootste…’ in één moeite door aangevuld met ‘bek’ door de buurman. Als het aan de begeleiders van de zorginstelling ligt, gaan ze vaker Samen Vissen...lekker naar buiten en mooie verhalen vertellen.

Samen Vissen: een gezellige middag vol vrolijkheid
Met het project 'Samen Vissen' willen IVN Noord-Holland en Sportvisserij MidWest Nederland twee werelden met elkaar verbinden: de zorg en de sportvisserij. Dit gebeurt via het organiseren van visuitjes voor bewoners van zorgcentra die niet meer in staat zijn zelfstandig de natuur op te zoeken. Vrijwilligers van plaatselijke hengelsportverenigingen begeleiden de ouderen aan de waterkant. Dat levert mooie momenten en gezellige dagen vol vrolijkheid op. Vissen is meer dan vangen.