PURMER NOORD - Op 2 september gaan bewoners van zorginstelling Waterlandswelzijn, locatie Purmer-Noord genieten aan de waterkant met Samen Vissen Coach Jan Blokdijk van hengelsportvereniging Afdeling XI uit Purmerend. De bewoners gaan vissen aan de Winand Staringstraat, aan het viswater voor de grote flat. Het visuitje vindt plaats van 13.30 uur tot 15.15 uur.

Een kwart van de bewoners van zorgcentra komt namelijk niet vaak of helemaal niet meer buiten, omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Veel ouderen hebben in hun jeugd en soms zelfs een leven lang gevist. In het project Samen Vissen (Vissen met ouderen) gaan vrijwilligers van de hengelsportvereniging met bewoners van zorgcentra naar de waterkant om te vissen. Een fantastische manier om deze kwetsbare groep mensen te laten genieten in de natuur. Het levert mooie vrolijke momenten op en draagt op een positieve manier bij aan hun gezondheid en welzijn.

Hierdoor is het vissen voor hen weer toegankelijk en genieten zij van een dagje buiten. Dat levert gezellige dagen vol vrolijkheid op. De vrijwilligers van de hengelsportvereniging zorgen voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. De activiteitenbegeleiders van het verzorgingstehuis brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en drankje en zorgbegeleiding. Dat is alles: het vissen kan beginnen!