PURMEREND - Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel aan de Peperstraat 35 in Purmerend. Van 3 juni t/m 1 juli 2024 zijn dat tekeningen en schilderijen van autodidact Hans Kop. Alle reden om de komende maand tussen het winkelen door even stil te staan voor de etalage van de VVV.

Autodidact


Van jongs af aan was Kop al bezig met tekenen, later kwam daar ook schilderen bij. Daardoor is hij naar de grafische school gegaan. Echter het werd geen opleiding met als hoofdvak tekenen en heeft hij geheel op eigen kracht het nodige aangeleerd. “Ik noem mijn tekeningen en schilderijen geen kunst; dat vind ik een te groot woord. Ik vind het een hele fijne vrijetijdsbesteding waar ik nu meer tijd voor heb gekregen. Als anderen dat kunst vinden is het meegenomen.”

Divers en realistisch


Kenmerkend voor zijn werk is dat het heel divers is qua onderwerpen en technieken. Kop vindt zelf dat hij door deze diversiteit geen speciale stijl of handtekening heeft ontwikkeld. “Ik werk graag met potlood, pastel, waterverf, acryl en ook wel met olieverf. Vooral portretten en dieren zijn geliefd onderwerpen. Mijn onderwerpen zijn vrij realistisch en altijd herkenbaar, maar je mag zien dat het getekend of geschilderd is.” Met de drie werken bij de VVV geeft hij een leuk inkijkje in zijn werk. Hans Kop doet dit jaar voor de eerste keer mee aan de Kunstroute Purmerend op 5 & 6 oktober.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en zijn werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op website van Hans Kop, www.hanskop.myportfolio.com/work.