PURMEREND - Scholieren van het Clusius College uit Purmerend worden deze week online voorgelicht over hun rol in het verkeer door het online project MISSIE 3014 van TeamAlert. Met MISSIE 3014 maakt TeamAlert, mede mogelijk gemaakt door Vervoerregio Amsterdam, jongeren online op een leuke manier bewust van de risico's die zij lopen in het verkeer.

Het gebruik van de smartphone in het verkeer is enorm toegenomen. Dit heeft helaas gezorgd voor een nieuwe oorzaak van verkeersongevallen. Vier op de vijf jongeren geven aan hun smartphone weleens te gebruiken tijdens het fietsen. Daarom heeft TeamAlert het online project MISSIE 3014 ontwikkeld!

Vanwege de getroffen coronamaatregelen zijn jongeren nu meer online te vinden dan ooit. Een groot voordeel hiervan is dat leerlingen vanuit hun eigen huis mee kunnen doen aan een interactief project. Met het online project MISSIE 3014 zet TeamAlert in op preventie, zodat jongeren na corona bewuster zijn van hun kwetsbare positie in het verkeer.

Projectinformatie
Tijdens MISSIE 3014 maken de jongeren een reis door de tijd: ze belanden in het jaar 3014. Middels het choose your own adventure-principe bepalen ze zelf hoe hun karakter, avontuur en route eruit gaat zien. Omdat de jongeren opgaan in hun eigen verhaal, staan ze open voor positieve gedragsverandering.

Gedurende het project krijgen de jongeren verschillende video's te zien, waarin afleiding en risicoperceptie centraal staan. In de video's ervaren ze hoeveel invloed afleiding heeft op hun rijgedrag en wordt hun risicoperceptie op de proef gesteld. Door de video's zien de jongeren het belang van anticiperen en fietsen zonder afleiding in.