PURMEREND - Vanaf 13 juli tot eind augustus kunnen 55plussers uit Purmerend |Beemster donderdagmiddag leeftijdgenoten ontmoeten tijdens de gratis jaarlijkse ZomerActiviteiten. In een plezierige sfeer helpen de sportieve activiteiten in de buitenlucht om de zomer plezierig en fit te beleven. Bovendien maakt sportief bewegen nieuwe sociale contacten mogelijk. Elke week is er een gevarieerd programma met voor elk wat wils. Dit jaar is het de derde editie van ZomerActiviteiten.

Donderdag 13, 20, 27 juli en 3 augustus is er op sportcomplex De Munnik in Overwhere (Flevostraat 249) en 10, 17, 24 en 31 augustus op het sportcomplex van FC Purmerend in Weidevenne (Savannestraat 51-53) een gratis inloop met sportieve activiteiten. Meedoen aan deze ZomerActiviteiten is leuk, gezellig en bevordert ontmoeting en contacten. In de zomermaanden hebben veel zestigplussers te maken met een tijdelijke vermindering van sociale contacten met kinderen, kleinkinderen en buren. Spurd biedt daarom tijdens ZomerActiviteiten verschillende sportieve activiteiten die passen bij de mogelijkheden van de deelnemers.

donderdagmiddag

Elke donderdag in juli en augustus zijn er andere activiteiten. Het afwisselende programma bestaat onder meer uit sportieve spellen als tipi bal, wandelvoetbal, dynamic tennis en softbal. Ook verschillende atletiekonderdelen, loopspelen en reactiespelen komen gedurende de acht weken ZomerActiviteiten aan bod. De begeleid(st)ers van Spurd helpen de middagen tot een gezellige ontmoeting maken, waarbij samen bewegen voorop staat. Iedereen die zonder loophulpmiddel beweegt kan meedoen. Ruim zittende kleding, sportschoenen en een flesje water zijn handig voor wie mee wil doen.

gratis toegang

De ZomerActiviteiten van Spurd zijn elke donderdag vanaf 13 juli tot en met 31 augustus van 13.00 uur tot 15.00 uur. Er is een afwisselend programma, de toegang is gratis, er is vrije inloop. Elke middag zijn er meerdere verschillende beweegonderdelen. Elk onderdeel duurt ongeveer drie kwartier. Vanzelfsprekend is men ook welkom voor een gesprek met een kop koffie of thee. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.