PURMEREND - Vroeg beginnen met voorlezen loont! Daarom laat de Bibliotheek ouders zien hoe leuk en verrassend voorlezen aan baby’s en peuters is en wat je nog meer kunt doen om spelenderwijs taal te ontdekken. Op zaterdag 15 februari is er in de Bibliotheek Purmerend de Babysoos voor de hele kleintjes, en zondag 16 februari is er in dezelfde Bibliotheek de Prentenboek & Yoga bijeenkomst voor peuters.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Hoe dat werkt? Dat laten wij zien bij de maandelijkse Babysoosjes voor kindjes van 0 – 2 jaar.

Iedere derde zondag van de maand is er een knusse voorleesactiviteit voor kindjes van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders; De Peuterparty. Er wordt voorgelezen uit een prentenboek en daarna gaan de kinderen onder leiding van yogadocent Jacqueline Huiberts een betoverende verhaal bewegen. De yogales bevat yogahoudingen, beweegspelletjes en ontspanningsmomenten voor de kinderen én de volwassenen.

Babysoos is zaterdag 15 februari van 10:30 tot 11:30 uur en de Prentenboek & Yoga is op zondag 16 februari, van 14:30 tot 15:30 | Bibliotheek Purmerend. Toegang is vrij!