PURMEREND - Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er op vijf hoofdlocaties in Purmerend en Beemster diverse sportieve en creatieve activiteiten van de PurVak. Op enkele andere locaties zijn er clinics skeeleren, softbal, tennis en hockey en er is online e-sports. Meedoen aan de PurVak in de voorjaarsvakantie is gratis, maar vanwege corona is aanmelden via spurd.nl verplicht. Er zijn steeds tijdsblokken van één uur. De meeste activiteiten zijn voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar, er zijn ook activiteiten voor jongeren vanaf dertien tot en met zeventien jaar. De PurVak in de voorjaarsvakantie begint maandag 22 februari en de laatste dag is vrijdag 26 februari.

De hoofdlocaties van de PurVak in de voorjaarsvakantie zijn de sportvelden van SV Beemster in Middenbeemster, ZOB in Zuidoostbeemster (niet woensdagmiddag), FC Purmerend in Weidevenne, vpv Purmersteijn in Overwhere en vv De Wherevogels in Purmer-Noord. De clinic skeeleren is op het sportcomplex van IJs- en Inlineskateclub Purmerend in Wheermolen, softbal is bij Flying Petrels is op De Dop in Overwhere, tennis is op het sportcomplex van Tennis en Padel Vereniging Elckerlyc en hockey bij Mixed Hockeyclub Purmerend op sportpark De Munnik in Overwhere. H20 heeft twee edities voor e-sports, woensdagmiddag voor kinderen en donderdagavond voor jongeren. De tijdsblokken van de PurVak in de voorjaarsvakantie staan op de website Spurd.nl. Aanmelden is vanaf heden mogelijk.

creatieve activiteiten
Docenten van Cultuurhuis Wherelant geven woensdagmiddag bij vpv Purmersteijn en donderdagmiddag bij FC Purmerend creatieve workshops voor kinderen tot en met twaalf jaar. De kinderen kunnen leren bouwen met bamboe stokken en elastiek, aansluitend maken zij met elkaar bijvoorbeeld een supertoffe hut of piramide. Ook kunnen zij van allerlei gekleurde steentjes een grindmandala maken die zij zelf ontwerpen. Meedoen is gratis, aanmelden via de website Spurd.nl is verplicht.

jongeren
Jongeren vanaf dertien tot en met zeventien jaar kunnen tijdens de PurVak van 13.30 uur tot 16.00 uur voetballen op de velden van SV Beemster, Purmersteijn en De Wherevogels. Meedoen is gratis, aanmelden via de website Spurd.nl is verplicht.

aanmelden en actueel
Aanmelden voor meedoen aan de PurVak in de voorjaarsvakantie kan vanaf heden via de website Spurd.nl. Als PurVak activiteiten niet doorgaan vanwege de weersverwachting staat dat ook op deze website.