PURMEREND - Maandag 23 oktober begint de sportieve PurVak in de herfstvakantie, de laatste dag is vrijdag 27 oktober. In die week zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend|Beemster voor verschillende leeftijdsgroepen diverse en uitdagende sport- en spelactiviteiten. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis.


De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Wherelant, H2O Esports Campus en Bibliotheek Waterland zijn klaar voor duizenden blije kinderen. Zij kunnen zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de herfstvakantie. De programma’s met activiteiten, locaties en openingstijden van de vijf organisaties zijn bereikbaar via purvak.nl.

vier tot en met twaalf jaar
Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er naast de sport- en spelmaterialen waaronder meestal een springkussen, wisselende activiteiten zoals hindernisbaan, rolstoelsport en meer. Ook zijn er in drie sportzalen clinics. De sportzalen van de PurVak in de herfstvakantie voor deze leeftijdsgroep zijn in Middenbeemster De Blauwe Morgenster, in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar, in Overwhere Karekiet, in Weidevenne De Kraal en in Purmer-Zuid sporthal De Vaart.

clinics
Dinsdag 24 oktober is er om 14.00 uur en om 14.45 uur een clinic judo van SV Kodokan in sportzaal Karekiet in Overwhere, donderdag 26 oktober tussen 13.30 uur en 16.00 uur is er in sportzaal De Kraal in Weidevenne een clinic freerunning van Progression Academy en vrijdag 27 oktober is er in sporthal De Vaart in de Purmer-Zuid tussen 13.30 uur en 16.00 uur een clinic aikido van SV Kodokan.

twee tot zes jaar: PeuterPurVak
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak in sportzaal Zwanebloem in de Gors. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne.

vanaf dertien jaar
De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er uitdagende, sportieve activiteiten voor jongeren vanaf dertien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

sportvelden
Tijdens de herfstvakantie zijn de sportaccommodaties van SV Beemster, FC Purmerend en vv De Wherevogels gratis beschikbaar om te sporten. SV Beemster in Middenbeemster zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur, FC Purmerend in Weidevenne zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober van 09.00 uur tot 18.00 uur en De Wherevogels in Purmer-Noord maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur.