PURMEREND - Maandag 19 februari begint de sportieve PurVak in de voorjaarsvakantie, de laatste dag is vrijdag 23 februari. In die week zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend|Beemster voor verschillende leeftijdsgroepen diverse sport- en spelactiviteiten en een aantal clinics. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis.


De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Wherelant, H2O Esports Campus, Sterk Techniek Onderwijs en Bibliotheek Waterland zijn klaar voor heel veel blije kinderen. Zij kunnen zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de voorjaarsvakantie. De programma’s met activiteiten, locaties en openingstijden van de zes organisaties zijn bereikbaar via purvak.nl. De gemeente Purmerend maakt de PurVak mede-mogelijk.


vier tot en met twaalf jaar
Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er naast de sport- en spelmaterialen wisselende activiteiten. Ook verzorgen twee sportverenigingen clinics. De sportzalen van de PurVak in de voorjaarsvakantie voor deze leeftijdsgroep zijn in Middenbeemster De Blauwe Morgenster, in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar, in Overwhere Karekiet, in Weidevenne De Kraal en in Purmer-Zuid sporthal De Vaart.

clinics
Dinsdag 20 februari is er van 10.00 uur tot 12.30 uur een clinic korfbal van BEP in De Blauwe Morgenster. Woensdag 21 februari is er van 13.30 uur tot 16.00 uur een clinic volleybal van VC De Where in sporthal De Vaart. Vrijdag 23 februari is er van 13.30 uur to 16.00 uur een clinic korfbal van BEP in De Bloeiende Perelaar.

creatieve activiteiten
Dinsdag 20 februari verzorgt Cultuurhuis Wherelant in De Kraal creatieve activiteiten. Donderdag 22 februari is dat in sporthal De Vaart.

twee tot zes jaar: PeuterPurVak
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak in sportzaal Gors aan Zwanebloem. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne.

vanaf dertien jaar
De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er uitdagende, sportieve activiteiten voor jongeren vanaf dertien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

gratis toegang tot sportvelden
Tijdens de voorjaarsvakantie zijn de sportaccommodaties van SV Beemster, FC Purmerend, vv De Wherevogels en Rugby Club Waterland gratis beschikbaar om te sporten. SV Beemster in Middenbeemster vanaf zaterdag 17 februari tot en met zondag 25 februari van 10.00 uur tot 17.00 uur, FC Purmerend in Weidevenne vanaf zaterdag 17 februari tot en met zondag 25 februari van 09.00 uur tot 17.30 uur. Rugby Club Waterland vanaf maandag 19 februari tot en met vrijdag 23 februari van 09.00 uur tot 17.00 uur.