PURMEREND - Dinsdag 2 januari begint de sportieve PurVak in de kerstvakantie, de laatste dag is vrijdag 5 januari. In de Spurd-PurVak vierdaagse zijn er in sportzalen in Purmerend en Beemster verschillende sport- en spelactiviteiten. Elke dag is er PurVak van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis. De PurVak is er om kinderen en jongeren in schoolvakanties sportieve en creatieve ontspanning te bieden.

Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er naast de sport- en spelmaterialen waaronder meestal een springkussen per sportzaal verschillende activiteiten. Creatieve activiteiten van Cultuurhuis Wherelant zijn er woensdagmiddag 3 januari in De Vaart en donderdagmiddag 4 januari in De Kraal.
Voor deze leeftijdsgroep zijn de sportzalen van de PurVak in de kerstvakantie in Overwhere Karekiet, in Weidevenne De Kraal, in Purmer-Zuid sporthal De Vaart, in Middenbeemster De Blauwe Morgenster en in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar.

gratis clinics judo en dans

Dinsdagmiddag 2 januari is er in De Kraal een gratis clinic judo, donderdagmiddag 4 januari is er in De Vaart een gratis clinic dans.

twee tot zes jaar: PeuterPurVak

Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur PeuterPurVak in sportzaal Zwanebloem in de Gors en elke ochtend en middag conform de openingstijden van de sportzalen in de speelzaal van De Kraal in Weidevenne.

vanaf dertien jaar

De avonden van maandag 2, dinsdag 3 en donderdag 4 januari zijn er uitdagende, sportieve activiteiten voor jongeren vanaf dertien jaar. Die zijn van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal De Vaart in de Purmer-Zuid.

partners

De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Wherelant, H2O Esports Campus, Bibliotheek Waterland en Sterk Techniek Onderwijs Waterland ontvangen duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de kerstvakantie. De programma’s met activiteiten, locaties en openingstijden van deze organisaties zijn bereikbaar via www.purvak.nl.