PURMEREND - De Bibliotheek biedt toegang tot een wereld aan boeken; van lekker lezen tot informatie vinden. Fysieke boeken die je jouw bibliotheekvestiging kunt lenen maar ook tot digitale informatie- en cultuurdragers. Via de online Bibliotheek (www.onlinebibliotheek.nl) heb je als lid van de Bibliotheek toegang tot e-books en luisterboeken. En zijn er handige apps zoals de VakantieBieb-app waar je gratis e-books kun lenen. Of de Bibliotheek Wise-app waar je kunt reserveren en verlengen, verlanglijstjes kunt maken en de aanwinsten van de Bibliotheek kunt bekijken.


Voor iedereen die graag gebruik wil maken van de online Bibliotheek maar niet precies weet hoe start de Bibliotheek met een nieuw spreekuur; Vraagbaak digitale Bibliotheek. Tijdens dit spreekuur krijg je uitgebreid hulp en uitleg over de digitale producten van de Bibliotheek. Bijvoorbeeld hoe je een e-book kan binnenhalen op je eigen tablet of hoe je de Luisterbieb-app geïnstalleerd krijgt op je telefoon.

Het spreekuur is op verschillende dagen en tijden in de Bibliotheek Purmerend. De eerstvolgende is op Vrijdag 13 december tussen 13.00 - 17.00 uur. Vooraf moet er wel een tijdslot gereserveerd worden. Dat kan gratis via www.bibliotheekwaterland.nl/reserveren. Kijk voor de andere spreekuren op www.bibliotheekwaterland.nl/spreekuur.