PURMEREND - Spurd heeft onder de naam Spurd Fiets Special een leuke fietstocht door Purmerend en Beemster uitgezet van ruim twintig kilometer. Vrijdagochtend 18 maart vertrekken de fietsers onder begeleiding van gidsen van Spurd vanaf het plein voor station Purmerend. Spurd houdt de fietsroute een verrassing en laat alleen weten dat er onderweg korte bezoeken zijn aan twee verrassingslocaties. Er is plaats voor 25 fietsers.

Tijdens de fietstour van ongeveer drie uur bezoeken de fietsers twee verrassingslocaties. Op een van de verrassingslocaties maken de fietsers kennis met een laagdrempelige beweegactiviteit. Daarnaast krijgen de fietsers een gratis kop koffie of thee. Wie mee wil fietsen is verplicht zich vooraf aan te melden via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. Meefietsen kost zes euro voor de gidsen, bezoek aan de verrassingslocaties en koffie/thee.

zelfvertrouwen
Zeker vier keer per jaar is er voor senioren een Spurd Special, afwisselend bereiken de deelnemers wandelend of fietsend de verrassingslocaties. Spurd vindt het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk veilig en met zelfvertrouwen blijven fietsen. Als extra fiets-activiteit is er dit jaar op woensdag 13 april een zogenaamde fietsfotoroute, waarbij op basis van herkenning van gebouwen en voorwerpen op foto’s de route bekend raakt.

aanmelden verplicht
Fietsen is gezellig en gezond, voor de fietstour van de Spurd Fiets Special zijn de eigen (elektrische) fiets en zelfstandigheid nodig. Wie zich heeft aangemeld ontmoet vrijdag 18 maart de andere ‘doortrappers’ tussen 09.15 uur en 09.30 uur op het pleintje bij de fietstunnel voor station Purmerend. De groep bestaat uit maximaal 25 enigszins sportieve fietsende senioren. De fietsers zijn rond 12.30 uur terug bij de start.

Betalen voor de fietstour aan de gids kan bij voorkeur per PIN of contant voor vertrek op de verzamelplek bij het station. Het verzoek is gepast contant te betalen, de fietstour kost zes euro.