PURMEREND - Woensdagochtend 27 september is er voor 60plussers in Wijkplein Where een gratis informatiebijeenkomst met een presentatie en workshop. Die gaan over gezonde, gevarieerde voeding én voldoende bewegen. Voedingsadvies Purmerend en Spurd geven daarin informatie over de invloed van ijzer en vezels in de voeding op het veranderend lichaam. Er is een luchtig programma van twee uur met een proeverijtje met praktische voorbeelden van ijzer- en vezelrijke producten thuis. Het idee voor het onderwerp ijzer en vezels is geopperd door aanwezigen tijdens de eerste Spurd Senioren Fit & Voeding in januari dit jaar over het belang van eiwitrijke voeding.


Tijdens de actieve en gezellige bijeenkomst in Wijkplein Where leert men over het belang van ijzer en vezels in voeding. Men krijgt aan de hand van voorbeelden toelichting op diverse ijzer- en vezelrijke producten en leert wat thuis de gezondere keuzen kunnen zijn. Ook is er aandacht voor de voedingsstoffen die bij het klimmen der jaren extra aandacht vragen. Na de informatieve start laten een interactieve quiz en een proeverijtje de opgedane kennis direct tot de verbeelding spreken.

interactieve quiz
Gezonde voeding helpt bij het klimmen der jaren zelfstandig en mobiel te blijven.
Voldoende bewegen in combinatie met ijzer en vezels in voeding is van belang voor de conditie. De interactieve quiz onderstreept de samenhang van voeding en beweging. Alle 60plussers - met of zonder loophulpmiddel - zijn welkom.

aanmelden
De bijeenkomst Spurd Senioren Fit & Voeding woensdag 27 september begint 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Dat doet men door een e-mail te sturen naar info@spurd.nl met daarin naam (of namen) en telefoonnummer. Wijkplein Where (Triton 73) is gevestigd nabij NS-station Overwhere en winkelcentrum Makado in Wheermolen. De deur van het wijkplein gaat 09.45 uur open voor Spurd Senioren Fit & Voeding.