PURMEREND - Vrijdag 5 juli is er de eerste Spurd Special. Dat is een activiteit voor zestigplussers, waarbij ontmoeten en bewegen centraal staan. De deelnemers maken onderweg door verschillende licht sportieve activiteiten op een leuke manier kennis met het belang van beweging. In deze eerste editie staat fietsen centraal. De groep brengt een bezoek aan een imker en aan een pottenbakkerij. De deelnemers zijn in totaal drie uur onderweg. De tocht op gewone én elektrische fietsen begint en eindigt bij het stadhuis.

De fietstocht inclusief stops duurt ongeveer drie uur. Aanmelden is gewenst en inclusief een kopje koffie of thee kost meedoen aan deze eerste Spurd Special per persoon € 5,00. De twee begeleidsters bepalen het tempo, waarbij iedereen rustig fietsend kan genieten van de omgeving. De verschillende stops zijn er voor leerzame en sportieve momenten. Tijdens een van de stops vertelt een imker over het nut van bijen voor het landschap en voor voedsel.

De groep vertrekt om 09.30 uur vanaf de fietsenstalling aan de voorzijde van het stadhuis van Purmerend, daar verzamelen de deelnemers met hun eigen fiets vanaf 09.15 uur. Spurd benadrukt dat het samen fietsen, de activiteiten onderweg en gezelligheid voorop staan. In de groep rijden de gewone fietsen voor de elektrische fietsen of e-bikes. De groep is rond 12.30 uur weer terug bij het stadhuis.

Wie wil meedoen aan deze Spurd Special kan zich aanmelden via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.15 uur via 0299 418 100. Voor vragen of nadere informatie kan men ook het e-mailadres en telefoonnummer gebruiken. Spurd verzoekt belangstellende alleen mee te fietsen als er voldoende conditie is voor een fietstocht van ongeveer twaalf kilometer met onderweg een aantal stops.