PURMEREND - In de Bibliotheek Purmerend start eind augustus een nieuw spreekuur. Dit spreekuur is een initiatief van de Oogvereniging en is bedoeld voor mensen met een zichtbeperking die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan. Martine Muizelaar woont in Purmerend en is regio coördinator van de Oogvereniging. De komende drie maanden zal zij maandelijks in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 spreekuur houden.

De Oogvereniging kan je helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Want ook met een visuele beperking kun je werk vinden. Tijdens het spreekuur krijg je informatie over het zoeken van vacatures en tips voor het solliciteren. Bijvoorbeeld hoe je een werkgever laat inzien dat je ondanks een visuele beperking een waardevolle medewerker kunt zijn. Ook kan de consulent van de Oogvereniging vertellen welke subsidies werkgevers kunnen krijgen.

Martine Muizelaar heeft zelf een zichtbeperking en vond onlangs een nieuwe baan bij KNGF geleidehonden op het secretariaat van fondsenwerving en communicatie. Ze was daar al bekend als ambassadeur en vrijwilliger. Nu heeft zij daar betaald werk omdat de afdelingsmanager in haar de juiste kandidaat zag voor de openstaande vacature van dat moment. Hoe Martine dit voor elkaar heeft gekregen komt ze vertellen tijdens de Walk & Talk bijeenkomst van september in de Bibliotheek. Walk & Talk is de maandelijkse netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden in de Bibliotheek Purmerend.

Spreekuur werkzoekenden met zichtbeperking
Woensdag 28 augustus van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Purmerend
Woensdag 25 september van 18.00 tot 20.00 | Bibliotheek Purmerend
Woensdag 23 oktober van 14.00 tot 16.00 | Bibliotheek Purmerend
Gratis en zonder afspraak

Walk & Talk, netwerkbijeenkomst met speciale gast Martine Muizelaar
Donderdag 5 september van 10.00 – 12.00 uur | Bibliotheek Purmerend
(en verder iedere 1e donderdag van de maand)
Vrij toegang