PURMEREND - Donderdagmiddag 16 december vertrekken er vanaf de gezellige Kaasmarkt in het centrum van Purmerend verschillende Spurd-winterwandelingen. Er zijn drie afstanden voor senioren om te wandelen: 2,5, vijf en tien kilometer. De gekozen route kan men individueel doen of met een groepje. De wandelingen door bekende en minder bekende delen van Purmerend en Zuidoostbeemster geven een beeld van de verschillen tussen de stad en het polderlandschap. Bewegen in de frisse lucht geeft plezier en bevordert de gezondheid. De winterwandeling gaat in principe door, tenzij verder aangescherpte coronamaatregelen dat niet toelaten. Wie zich heeft aangemeld ontvangt van Spurd tijdig informatie.

Tijdens de kerstperiode is ‘het stadje’ altijd sfeervol verlicht en zorgt de enorme kerstboom op de Kaasmarkt voor een gezellige sfeer. Spurd biedt senioren voor drie euro per persoon de gelegenheid een mooie wandeling te maken waarbij ruimte bestaat voor ontmoeten. De routes van 2,5 kilometer en van vijf kilometer leiden de wandelaars langs de oudste en jongere delen van Purmerend. De route van tien kilometer gaat ook door Zuidoostbeemster. De route van 2,5 kilometer is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals een rollator. Overigens ziet Spurd eventuele begeleiders van wandelaars als deelnemers en zij moeten ook betalen. Onderweg is er een ‘koek en zopie’, waar elke deelnemer coronaproof kan genieten van kleine hapjes.

aanmelden verplicht
Spurd wil in verband met de organisatie vooraf weten hoeveel wandelaars meedoen, daarom is aanmelden verplicht. Men kan zich via info@spurd.nl aanmelden voor een wandelafstand van 2,5, vijf of tien kilometer. Aanmelden is mogelijk door voor dinsdag 14 december een e-mail naar info@spurd.nl te sturen met vermelding van uw naam (en naam eventuele begeleid(st)er of wandelgenoot), telefoonnummer, e-mailadres en de gewenste wandelafstand. Alle wandelingen beginnen op de Kaasmarkt in Purmerend. De starttijd van de wandelingen van vijf en tien kilometer is 13.30 uur en de wandeling van 2,5 kilometer start 14.30 uur.

goodiebag

Voor € 3,00 per persoon ontvangen de wandelaars op de Kaasmarkt een uitgeschreven route met plattegrond. Na afloop ontvangt elke wandelaar een goodiebag, gevuld met producten van lokale ondernemers en informatie. Betaling voor deelname aan een wandeling kan op de Kaasmarkt, per PIN of contant.

Nadere informatie over Spurd-winterwandelen staat op www.spurd.nl/winterwandelen of is op te vragen door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299-418100.