PURMEREND - Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand zijn van 6 november t/m 4 december zijn dat de stedelijke foto’s van Eric Valent.

Lijnenspel


Eric Valent fotografeert op eenzame plekken in een verstedelijkte omgeving. “Mijn voorkeur gaat uit naar plekken in de stad met veel (betonnen) architectuur. Ik beschouw mijn omgeving waarbij elementen zich onthullen die voor anderen verborgen blijven. Hierbij spelen lijnen, structuren, lichtval en vormen de hoofdrol. Hiermee creëer ik een compositie waarin er een harmonische relatie bestaat tussen de elementen en het geheel.”, aldus Eric

Digitaal én analoog

Eric fotografeert digitaal en met een 40 jaar oude analoge midden formaat camera. Hij licht zijn manier van werken als volgt toe: “Door het werken met een analoge camera, met maar 10 foto’s op een rolletje, heb ik mijzelf een langzame en beschouwende manier van werken aangeleerd die zich ook in mijn digitale werk doorzet. De grote negatieven scan ik in en verwerk ik daarna verder digitaal. Het werk print ik zelf op bariet papier en is geplakt op aluminium.”

Eigen invulling

In de etalage van de VVV zijn onder de titel Space encounters foto’s te zien die zijn gemaakt nabij imposante brutalistische en modernistische gebouwen in Londen. De mensen op de foto’s lijken zich niet bewust van de indrukwekkende ruimte waarin ze zich bevinden. Tegelijkertijd brengen ze deze ruimte letterlijk tot leven en zo ontstaat er het begin van een verhaal. Zo laat Eric de keuze bij de kijker om daar zelf invulling aan te geven.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en zijn werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Of kijk eens op Instagram bij @valentstoryphotography en @valentabstract.