PURMEREND - Vanaf zaterdag 14 januari 2023 worden 14 portretten van José Ferdinandus tentoongesteld op de 1e verdieping van De Purmaryn. De tekeningen en schilderijen zijn gemaakt in het kader van de 6e editie van Purmerendse Sterren op het doek. Vanaf die datum tot 4 februari kan iedereen stemmen op het portret dat hij/zij het mooiste vindt.


Zaterdag 19 november verzamelden de kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend zich in De Purmaryn en werd onthuld wie dit jaar de lokale ster is die in de spotlight staat: José Ferdinandus, bekend van boekenwinkels het Boekeneiland en het Leesteken. José is daar al enige tijd weg, maar stilzitten doet ze allerminst. Ze is tegenwoordig organisator van Boeken bij Betje in Middenbeemster, ze coacht een boekenwinkel in Edam en ze is ook nog actief als redacteur.

Met haar vrolijke uitstraling en kleurige sieraden bleek José voor de deelnemers aan de Purmerendse Sterren op het doek een feest om te tekenen. De potloden, pennen en stukjes houtskool werden druk benut om een eerste schets op papier te zetten en zijn de afgelopen weken verder uitgewerkt. Tussen al die verschillende portretten die gemaakt zijn, zit er vast één die José aanspreekt. Ze is dol op kunst, vooral van modern kleurrijk werk. Haar huis hangt bomvol mooie dingen, dus ze zal even moeten zoeken naar een plekje voor het winnende portret. Op 4 februari zal José Ferdinandus rond 14.00 uur haar favoriet uitkiezen en wordt ook de publiekswinnaar bekend gemaakt.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van De Purmaryn: dinsdag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 en tijdens de voorstellingen en kan iedereen zijn stem uitbrengen op de stemformulieren die klaar liggen.