PURMEREND - Op vrijdag 29 oktober organiseren het Waterlands Archief en de Bibliotheek Waterland de jaarlijkse Nieuwenhuijzenlezing. Dit keer is Eva Vriend te gast, de schrijfster van het boek Eens ging de zee hier tekeer. De titel van haar lezing is ‘Sterke benen, veerkracht en onbeteugeld vissersbloed!’. Het zijn tevens de ingrediënten voor een duik in de geschiedenis van vier families voor wie het leven in 1932 drastisch verandert als de Zuiderzee wordt afgesloten door de Afsluitdijk.

Eva Vriend, historicus en schrijver van het prachtige boek Eens ging de zee hier tekeer, deelt in een ontroerend verhaal, de waarheid van toen. De Bibliotheek Waterland en het Waterlands Archief zijn vereerd om haar te mogen ontvangen op vrijdag 29 oktober a.s. Zij zal die avond de bezoekers meenemen in een groots verhaal over vier Zuiderzee-families en de onomkeerbare veranderingen die hun leven binnenstroomden.

Het belooft een extra bijzondere avond te worden want de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Bart Reindersma. Hij laat ons genieten van de oorspronkelijke Zuiderzeeliederen en speelt daarbij op de traditionele Trekzak. Even de zilte zeelucht inademen, maar ook adembenemend luisteren.